Προβληματίζουν ομάδες του Μουντιάλ

Προβληματίζουν ομάδες του Μουντιάλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία εξακολουθούν να προβληματίζουν κατά τις πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, καθώς πέρα από την Ελλάδα την απογοήτευση στους φίλους της συνεχίζει να μοιράζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, ενώ ήττες έχουν υποστεί και η Ολλανδία αλλά και η Ισπανία.

Προχθές η Γερμανία υπέστη νέα απώλεια βαθμών, καθώς όχι μόνο δεν ξέπλυνε την πρώτη ήττα στην ιστορία της από την Πολωνία τρεις μέρες νωρίτερα, αλλά και έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Ιρλανδία. Ιδιαίτερα ο τρόπος που χάθηκε η νίκη πόνεσε τους Γερμανούς, καθώς οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Δεν έχω μια σαφή εξήγηση για το τι συνέβη στα τελευταία λεπτά» ψέλλισε ο Γερμανός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ, προσθέτοντας: «Ημαστε αφελείς. Δεν ελέγξαμε την μπάλα. Για τα έξι-επτά αυτά λεπτά χάσαμε την κατοχή, κάναμε λάθη στη μεσαία γραμμή και τους επιτρέψαμε να μας επιτίθενται».

Σημαντική όμως ήταν και η ισοπαλία (2-2) που απέσπασε η Σκωτία μέσα στην Πολωνία για τον ίδιο όμιλο. «Είναι πολύ δύσκολος όμιλος για να κάνεις προβλέψεις» σχολίασε ο τεχνικός των Σκωτσέζων, Γκόρντον Στράχαν.

Ακόμη πιο αργά από τους Ιρλανδούς, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Κοπεγχάγη για την πρώτη νίκη της Πορτογαλίας με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της.

Ομως η αποκάλυψη για τον κ. Σάντος ήταν ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, που επανήλθε στην εθνική Πορτογαλίας κατόπιν επιλογής του πρώην τεχνικού της Ελλάδας και του το ξεπληρώνει με το παραπάνω. Στο φιλικό με τη Γαλλία σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και προχθές έκανε τη σέντρα-ξυραφιά στην άμυνα της Δανίας από την οποία ο Ρονάλντο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

«Είμαι ευγνώμων στον κ. Σάντος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει» έγραψε σε μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Κουαρέσμα, πριν ευχαριστήσει και τους συμπαίκτες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή