Ωρα… ντέρμπι

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει. Αύριο υπάρχει ντέρμπι και όταν στην Ελλάδα λέμε ντέρμπι είναι ένα. Αυτό μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι δύο ομάδες. Σε όποια έδρα κι αν παίζουν. Από οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν προέρχονται, θετικό ή αρνητικό, ουδείς μπορεί να παίξει όλα του τα λεφτά, σ’ αυτήν που θεωρεί φαβορί. Τα γραφεία στοιχημάτων, σωστά, κάνουν τη δουλειά τους και βγάζουν αποδόσεις. Ομως όσοι τις ποντάρουν με απόλυτη βεβαιότητα, πολλές φορές έχουν χάσει τα χρήματά τους.

Αντιμέτωποι λοιπόν αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι… αιώνιοι, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της συμπαράστασης του κόσμου του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού.

Ολα τα υπόλοιπα, το βάθος του ρόστερ, η ψυχολογία από τους τελευταίους αγώνες, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, είναι απλές αναφορές στα ρεπορτάζ που προηγούνται τέτοιων αναμετρήσεων. Οι οποίες φυσικά… ξεχνιούνται με το σφύριγμα της έναρξης και μπαίνουν στο αρχείο με τη λήξη του παιχνιδιού.

Το παράδειγμα είναι πολύ νωπό στις μνήμες αμφοτέρων. Από το επιβλητικό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν πέρσι ο αυριανός γηπεδούχος. Χωρίς άγχος, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο και με στόχο να ρίξει στο… καναβάτσο τον αντίπαλό του με νοκ άουτ. Το αποτέλεσμα γνωστό. Με τρία γκολ τον φιλοδώρησε ο φιλοξενούμενος και του χάλασε τη… φιέστα.

Ο Μίτσελ απάντησε με χιούμορ στην ερώτηση που του έκανα, αν το περσινό πάθημα του έγινε μάθημα, όταν είχε χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα, με αυτήν που πέτυχε τη νίκη επί της αγγλικής ομάδας. Θεωρώ, πως δεν θα πράξει το ίδιο λάθος, έστω κι αν ισχυρίστηκε, πως στο περσινό ματς, καθοριστικό ρόλο στη βαριά ήττα, ψυχολογικά βασικά, έπαιξε το συμβάν με τον Ολαϊτάν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Από την πλευρά του ο Αναστασίου έχει αρκετά προβλήματα που αναζητούν τη λύση τους. Με πρώτο την απουσία του Μπεργκ και ό,τι συνεπάγεται από αυτήν. Η αναζήτηση τρόπων για να σκοράρει η ομάδα είναι το βασικό μέλημα. Ακολουθεί η κόπωση από το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν και το πηγαινέλα στην Ολλανδία. Και αντιθέτως με τον Ισπανό συνάδελφό του, ο Ελληνας προπονητής δεν έχει την πολυτέλεια στο ρόστερ του ώστε να ξεκουράσει ανανεώνοντας, έστω και στο ελάχιστο την ενδεκάδα του.

Στα… συν των «πρασίνων», η σκέψη πως μία νίκη στο «άντρο» των «ερυθρόλευκων», αποτελεί τον καλύτερο βατήρα για ένα νέο ξεκίνημα. Θα ξεχαστούν η ήττα από τον ΟΦΗ και η γκρίνια μερίδας οπαδών που επακολούθησε. Βλέπετε, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούνται πιο σημαντικά αυτά τα ντέρμπι, από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Το δήλωσε άλλωστε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πως τα σπουδαία είναι την Κυριακή.

Αντιθέτως με τους παράγοντες, πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όταν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάντε μία σύγκριση στις εμφανίσεις του Ολυμπιακού με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους για να το επιβεβαιώσετε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή