Τόνωση ηθικού στον Ολυμπιακό

Τόνωση ηθικού στον Ολυμπιακό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του σε μία εξόχως δύσκολη εβδομάδα. Οι νίκες επί της Γιουβέντους και του Παναθηναϊκού τον βοηθούν σημαντικά στον πολυμέτωπο αγώνα του σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η τελευταία επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι των «αιωνίων», εκτός από την τόνωση της αυτοπεποίθησης των παικτών του Μίτσελ, τους βοηθάει σημαντικά στην κούρσα προς τον τίτλο, διότι διατηρήθηκε η διαφορά των τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Με ισοπαλία ή ήττα στο Φάληρο, τότε η απόσταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αυξανόταν στους πέντε ή έξι βαθμούς και τα δεδομένα στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Οι υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αύριο (19.30), φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη για τη 2η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Μίτσελ να προσανατολίζεται σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ενδεχομένως στο αρχικό σχήμα να μην υπάρχει ούτε ένας από τους παίκτες που ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και είναι υποχρεωμένος να το κάνει αυτό, αφού ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αρχικώς, με τον Αστέρα που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Τρίπολη και εν συνεχεία με τη Γιουβέντους, την επόμενη Τρίτη στο Τορίνο.

Ενδιαφέρον θα έχει ο τρόπος με τον οποίο ο Ισπανός τεχνικός θα χειριστεί την υπόθεση του Μήτρογλου, ο οποίος όπως στην αναμέτρηση με τη Βέροια για την 4η αγωνιστική, έτσι και στο ντέρμπι έβαλε το «εγώ» του πάνω από το σύνολο και αγνόησε την εντολή του προπονητή του, σύμφωνα με την οποία ο Ντομίνγκεζ πρέπει να εκτελεί τα πέναλτι. Στη φάση του 78΄ όταν κέρδισε το πέναλτι, αντί να αφήσει την εκτέλεση στον Αργεντινό μέσο, πήρε εκείνος τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Στιλ από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να μείνει το εύθραυστο 1-0 έως το τέλος του αγώνα.

Την ίδια ώρα ο Μίτσελ βλέπει με ικανοποίηση να αυξάνονται οι επιλογές του για το κέντρο της άμυνας. Από τη μία πλευρά, ο Τάσος Αυλωνίτης απέδειξε στο ντέρμπι πως μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε δύσκολα ματς. Παράλληλα, ο Σιόβας έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και είναι ετοιμοπόλεμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή