Επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξόχως σημαντικός για την πορεία του Ολυμπιακού στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι o αγώνας με τη Γιουβέντους που θα διεξαχθεί απόψε στο βροχερό Τορίνο στις 21.45 (Novasports 2, HD2) για την 4η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Εχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 2.000 Ελλήνων, οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας θα αναζητήσουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, που ουσιαστικά θα τους φέρει πολύ κοντά στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. O πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης είναι επικεφαλής της αποστολής.

«Τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα πηγαίνουμε όπως θέλουμε στο πρωτάθλημα. Πολλές φορές η κριτική έχει βάση. Πολλές φορές λέω και εγώ στους παίκτες μου πως δεν έχει σημασία με ποιον αντίπαλο παίζεις, αλλά να υπερασπίζεσαι τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι αλήθεια πως στο Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουμε πιο εύκολα τα αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Δεν είναι κακή κριτική, αλλά είναι εποικοδομητική κριτική» τόνισε χθες ο Μίτσελ κάνοντας μία σύγκριση της πορείας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετίζεται με τον Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού βρίσκονται 23 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους είναι Ντομίνγκες, Αφελάι, Εντινγκά και Μποτία, τα ονόματα των οποίων ήταν στο ιατρικό δελτίο στην αναμέτρηση του περασμένη Σαββάτου με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αν και ο Ισπανός τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, προσανατολίζεται να έχει στο αρχικό σχήμα τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Μήτρογλου. Είναι η ενδεκάδα που είχε παρατάξει πριν από δύο εβδομάδες στο Φάληρο, στο πρώτο παιχνίδι με τη «Μεγάλη Κυρία», με μία αλλαγή, τον Φουστέρ αντί του Κασάμι. Θέση διεκδικεί και ο Αφελάι. Αν προτιμηθεί, τότε θα πάρει τη θέση του Εντινγκά. Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Μπαρτσάλι και Εβρά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε με σεβασμό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για νίκη της ομάδας του: «Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, να μη δώσουμε βάση σε ό,τι γίνεται έξω. Η Γιουβέντους έχει παίξει και αυτή σε τελικούς, αλλά δεν τους έχει κερδίσει όλους. Τώρα, όμως, αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη ομάδα που νίκησε στην έδρα της τόσο την Ατλέτικο όσο και τη Γιουβέντους και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

• Την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ελπίζουν να πανηγυρίσουν απόψε με νίκες τους η Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την τελευταία να υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο πιο ελκυστικό ματς της βραδιάς. Αρσεναλ και Ντόρτμουντ είναι φαβορί στην έδρα τους κόντρα στις Αντερλεχτ και Γκαλατασαράι αντίστοιχα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η μάχη της Ζενίτ με τη Λεβερκούζεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή