Ενιαίο μέτωπο κατά της διαφθοράς

Ενιαίο μέτωπο κατά της διαφθοράς

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απροκάλυπτη εύνοια που έδειξε προς τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηλίας Σπάθας, δεν ήταν απλώς μια σταγόνα αλλά ένας ορμητικός χείμαρρος που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Τρίπολη. Την ώρα που ο φίλαθλος κόσμος παρακολουθούσε άναυδος το «ρεσιτάλ» του Πειραιώτη διαιτητή, με πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ άρχισαν οι επαφές σε υψηλό επίπεδο με ομάδες της Σούπερ Λίγκας που είναι διατεθειμένες να αντιταχθούν στο σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πολλές προς το παρόν μιας και η πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας είναι τουλάχιστον «φιλικά διακείμενες» προς τον μόνιμο πρωταθλητή, αλλά το σημαντικό είναι να γίνει μια αρχή. Ηδη υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ξεπεραστούν οι φόβοι και οι αναστολές παραγόντων που έχουν πληγεί από το σύστημα. Η επιδίωξη είναι να θεσπιστεί σε πρώτη φάση ένα ενιαίο μέτωπο 4-5 ομάδων που θα έχουν κοινή τακτική και κοινή γλώσσα, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος που θα έχει τη δύναμη να δώσει μάχες σε θεσμικό επίπεδο και να σηκώσει ανάχωμα στη διαφθορά.

Θέση σε βάρος του Ηλία Σπάθα πήρε χθες και ο Αστέρας Τρίπολης, σε ήπιους τόνους όμως και με καθυστέρηση σχεδόν δύο ημερών αν και ήταν ο άμεσα θιγόμενος. Τονίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανέμενε μέχρι σήμερα από τα θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου να πάρουν κάποια θέση, για τη διαιτησία του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αναγκαζόμαστε να συγχαρούμε τον διαιτητή Σπάθα και τους βοηθούς του Σωτηρόπουλο και Κοντιζά, για την εξαιρετική ΕΚΤΕΛΕΣΗ των καθηκόντων τους, και λυπούμαστε που δε μπορέσαμε απ’ την πλευρά μας να τους διευκολύνουμε περισσότερο στο έργο τους.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι στην πράξη και όχι στα λόγια ομάδα που ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή πορεία. Δεν αποδεχόμαστε κροκοδείλια δάκρυα από κανέναν και κυρίως από αυτούς που το ΜΟΝΟ ενδιαφέρον και μέλημά τους είναι το πώς θα γίνουν “Βεζίρηδες” στη θέση του Βεζίρη. Πάμπολλα τα παραδείγματα που οι “μεγάλοι” του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώνονται όταν το κοινό τους καλό το επιβάλλει εις βάρος των “μικρών”. Γνωρίζουμε ΑΡΙΣΤΑ να προστατεύουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας και ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΑΘΑΣ-ΓΙΑΧΟΣ-ΠΑΠΑΣ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα μπορέσει να μας βγάλει έξω από τον στόχο μας που είναι ο ΑΣΤΕΡΑΣ να πάει ακόμη ΨΗΛΟΤΕΡΑ».

• «Εχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής και έχω διαμορφώσει άποψη. Εχω δει τι έχει συμβεί. Γνωρίζω πως υπάρχουν παράπονα από ομάδες. Δουλειά μου είναι να ενημερώνω την ΕΠΟ και αυτό θα κάνω. Θα ταξιδέψω στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου» δήλωσε στο gazzetta.gr ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής, Χιου Ντάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή