«Η Γιούβε νίκησε, αλλά φοβήθηκε»

«Η Γιούβε νίκησε, αλλά φοβήθηκε»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, όμως η εμφάνισή του ικανοποίησε απόλυτα όλους όσοι σχετίζονται με τους πρωταθλητές Ελλάδας, δημιουργώντας προσδοκίες για το ευρωπαϊκό μέλλον τους. Μάλιστα η ήττα με 3-2 επιτρέπει στην ομάδα του Πειραιά να διεκδικήσει έως και την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη 26 του μηνός θα αντιμετωπίσει στη Μαδρίτη την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου, Ατλέτικο, αναζητώντας βαθμό ή βαθμούς προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16». Στην τελευταία αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, θα υποδεχθεί τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη και με νίκη θα διασφαλίσει την 3η θέση και τη μετάταξη στο Γιουρόπα Λιγκ. Αναλόγως του αποτελέσματος στην αναμέτρηση του Τορίνο ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης, μπορεί να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σκέψεις για το -5

Ενα στοιχείο, ωστόσο, που προβληματίζει τους «ερυθρόλευκους» είναι το γεγονός πως εντός συνόρων δεν έχουν ανάλογη συνέχεια οι καλές εμφανίσεις τους στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται από τη διαφορά των πέντε βαθμών στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα το Τσάμπιονς Λιγκ τους απορροφά πολύ ενέργεια. Και για τον λόγο αυτό ο Μίτσελ αναζητεί τον τρόπο ώστε η ομάδα του να παρουσιάζει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στις εγχώριες υποχρεώσεις της.

Την επόμενη ημέρα της αναμέτρησης στο Τορίνο, ο ιταλικός Τύπος ανέδειξε τον φόβο της Γιουβέντους, αλλά και την ανατροπή που πέτυχε για να φθάσει στη νίκη. Η Gazzetta dello Sport έχει στο πρωτοσέλιδο της τον Πολ Πογκμπά και τονίζει: «Pogbang. Η Γιουβέντους νίκησε, αλλά φοβήθηκε»! Η Corriere dello Sport έχει επίσης στην πρώτη της σελίδα τον Γάλλο μέσο να πανηγυρίζει μαζί με τον Μαρκίζιο: «Βρυχηθμός Γιούβε!», είναι ο τίτλος της. Και προσθέτει: «Μεγάλο comeback σε δύο λεπτά, ο Βιδάλ αστόχησε σε πέναλτι». Αλλά και η Corriere della Sera φιλοξενεί φωτογραφία του Πογκμπά: «Νίκησε τον Ολυμπιακό. Η Γιουβέντους υπέφερε, σηκώθηκε και νίκησε με 3-2».

• Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο διεθνής Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος της Λεβάντε, Παπακουλί Ντιόπ υποστήριξε πως στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού είχε έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ωστόσο η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε. «Ολα είχαν τελειώσει. Ημουν με την ομάδα μου στο ξενοδοχείο γιατί η μεταγραφή είχε κλείσει σχεδόν 100%. Μου είπαν όμως ότι δεν μπορούσα τελικά να φύγω κι εκεί έκλεισε το θέμα» τόνισε ο Ντιόπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή