Αρωμα Ευρώπης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν βραδιές που οι ομάδες μας παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάνεις τη σκέψη γιατί να… υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μία τέτοια ήταν της Τρίτης και αναμένουμε να είναι και η αποψινή. Οχι φυσικά ως αποτέλεσμα, αλλά σε προσπάθεια, θέαμα.

Στο Τορίνο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Αλλά ανάγκασε τους παίκτες της πρωταθλήτριας Ιταλίας Γιουβέντους να ξεσπάσουν σε «όλε» με τη λήξη του αγώνα. Αντίδραση που είναι συνηθισμένη για τις δικές μας ομάδες, όταν κερδίζουν τις πάμπλουτες της Ευρώπης.

Και μόνον αυτό το γεγονός δείχνει πώς στάθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος στο παιχνίδι, που μπόρεσε να το γυρίσει, αλλά στην κρίσιμη στιγμή τού… γύρισε η τύχη την πλάτη. Δεν ήταν άδικη η ήττα του. Ο τρόπος της ισοφάρισης της γηπεδούχου ήταν σε φάση που δεν μπορεί να συμβεί ούτε στο… πλέι στέισιον.

Απόψε, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης καλούνται, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ο καθένας, να πάρουν αποτελέσματα που θα τους κρατήσουν «ζωντανούς» για τη συνέχεια. Δεν έχουν εύκολες αποστολές. Ομως έχει αποδειχθεί πως οι ομάδες μας έχουν μάθει να φοράνε τα… καλά τους κουστούμια όταν βρίσκονται στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Είναι το κίνητρο; Είναι που ξεφεύγουν από τη μιζέρια; Που ξέρουν πως ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός θα πάρει το αποτέλεσμα που του αξίζει; Οποια κι αν είναι η αιτία, είναι πλέον τα μόνα παιχνίδια στα οποία όχι μόνο βλέπουμε μπάλα, αλλά απολαμβάνουμε και ατμόσφαιρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή