Στην αφετηρία με πολλά ρεκόρ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

Στην αφετηρία με πολλά ρεκόρ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερες από 48 ώρες, 35.000 δρομείς θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών, τον Αυθεντικό. Οι χιλιάδες συμμετοχές δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο εάν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές.

«Οι 35.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, μαζί με το γεγονός ότι τα όριά μας καλύφθηκαν πλήρως και από πολύ νωρίς, δημιουργούν και ένα ευχάριστο πρόβλημα: πρέπει να εξετάσουμε το τι πρέπει να αλλάξουμε για να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τη ζήτηση που μεγαλώνει. Μόνο για τα 5 χλμ. είχαμε λίστα αναμονής 3.000 άτομα, τα οποία δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε. Πρέπει σε αυτό να συμβάλουν και η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Αυτή τη χρονιά η συμμετοχή των ξένων δρομέων αυξήθηκε κατά 35%. Στον Μαραθώνιο θα τρέξουν 13.000 αθλητές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Στους επτά δήμους της Μαραθώνιας Διαδρομής θα διεξαχθούν αγώνες παιδιών. Για να διεξαχθεί η διοργάνωση «εμπλέκονται» 55.000 άνθρωποι (δρομείς, εθελοντές, αστυνομικοί κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή