Ο ΠΑΟ αλλάζει τα «δεδομένα»

Ο ΠΑΟ αλλάζει τα «δεδομένα»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα ήταν μια πινελιά ζωντάνιας που έδωσε νέο χρώμα και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εφετινή Σούπερ Λίγκα. Μείωσε τη διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς αντί των πέντε που ήταν πριν από την έναρξη της 10ης αγωνιστικής και έβαλε δυνατά στο κόλπο και τους «πράσινους» οι οποίοι είναι πλέον στο -6 και στο -4 από την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, έχοντας όμως στο β΄ γύρο και τους δύο πρωτοπόρους στη Λεωφόρο. Με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ ανταγωνιστικοί, η κούρσα του τίτλου αποδεικνύεται αμφίρροπη και θα παραμείνει έτσι αν το παιχνίδι παιχτεί μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, όπως παίχθηκε την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στο κλίμα περί «φιλικού» που καλλιεργούσαν ορισμένοι.

Το τρίποντο της νίκης έδωσε στον Παναθηναϊκό μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα, αλλά αποδείχθηκε «πύρρειος». Ο Ατζαγκούν, σκόρερ στους τρεις τελευταίους αγώνες, υπέστη μυϊκή ρήξη β΄ βαθμού στον ορθό μηριαίο και θα μείνει εκτός για 3-4 εβδομάδες, όσο διάστημα, δηλαδή, θα λείψει και ο Ζέκα. Και οι δύο χάνουν τα ματς με Εργοτέλη, Ντιναμό Μόσχας και Βέροια. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Σίλντενφελντ. Εχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και δεν θα ενσωματωθεί με την εθνική Κροατίας, ενώ ανησυχία υπάρχει και για τον Μέντες που ένιωσε ξανά σφίξιμο στη γάμπα και δεν αγωνίστηκε.

Η ήττα του ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη του εφέτος και μάλιστα μέσα στην Τούμπα όπου πέρυσι μέτρησε 16 νίκες και μία ισοπαλία. Ηλθε σε μια κομβική στιγμή και ήταν λογικό να προκαλέσει κλυδωνισμούς, όπως φάνηκε από την αιφνιδιαστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης αμέσως μετά τον αγώνα, για να συζητήσει με τους άμεσους συνεργάτες του τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα. Η πρώτη αντίδραση, πάντως, της ομάδας και των οπαδών ήταν ψύχραιμη, με την κούραση και την απουσία των Ρατς, Μακ και Σκόνδρα (9 γκολ και 11 ασίστ έχουν συνεισφέρει έως τώρα) να θεωρούνται βασικοί λόγοι για την κακή εμφάνιση.

Οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα δεν αποδιοργάνωσαν τον Ολυμπιακό ο οποίος με το 5-1 επί του Πανθρακικού πέτυχε την ευρύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και με τη μείωση της διαφοράς, περιμένει πιο χαλαρός τα κρίσιμα ματς με Ατλέτικο, ΠΑΟΚ και Μάλμε που ακολουθούν μέσα σε ένα μήνα.

Ο καλύτερος επίλογος

Ακόμα περισσότερα γκολ μπήκαν χθες στο ματς του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 4-3 με χατ τρικ του Ναπολεόνι (22΄, 43΄, 55΄) και ένα γκολ του Καραμάνου στο 18΄. Ο Αστέρας είχε μειώσει σε 2-1 με πέναλτι του Πάρα στο 31΄ και παρότι μετά βρέθηκε να χάνει 4-1, γλίτωσε τη συντριβή με τα γκολ του Μπαράλες στο 80΄ και του Φερνάντες στο 92΄.

Η 10η ήταν η πιο παραγωγική αγωνιστική εφέτος (32 γκολ), με την Καλλονή να συνεχίζει τον καλπασμό της νικώντας 2-0 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και να ανεβαίνει στην 3η θέση, αφήνοντας τη Βέροια 4η μετά το 2-2 στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Η νίκη του Παναιτωλικού με 2-1 στην Κέρκυρα, το 4-0 του ΠΑΣ Γιάννενα επί της Νίκης Β. και η επικράτηση της Σκόντα Ξάνθης επί του ΟΦΗ με 2-1 έδωσαν χρώμα στην αγωνιστική, σε αντίθεση με το στείρο 0-0 του Λεβαδειακού με τον Πλατανιά που ήταν εντελώς αδιάφορο παιχνίδι. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής διακόπτουν μία εβδομάδα το πρωτάθλημα και η 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή