«Τελικός» υπό πίεση για την Εθνική

«Τελικός» υπό πίεση για την Εθνική

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μονόδρομο της νίκης καλείται να πορευτεί η Εθνική ομάδα στον αποψινό αγώνα με τις Νήσους Φερόε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 (21.45, ΝΕΡΙΤ, ΟΤΕ sport1HD). Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θέσει την Εθνική μας εκτός τροχιάς πρόκρισης στην τελική φάση της Γαλλίας. Να σημειωθεί πως στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου μας, η πρωτοπόρος Βόρειος Ιρλανδία παίζει εκτός έδρας με τη Ρουμανία (21.45, OTE sport5HD), ενώ η Ουγγαρία υποδέχεται τη Φινλανδία.

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είδε με ικανοποίηση τον Βασίλη Τοροσίδη να προπονείται κανονικά. Ευτυχώς, ο τραυματισμός του στην ποδοκνημική στην προπόνηση της Τετάρτης δεν ήταν σοβαρός και έτσι θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ο Ιταλός τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει σε σύστημα 4-3-3 τον Καρνέζη κάτω από την εστία, τους Τοροσίδη και Καράμπελα στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Μανωλάς και Μόρας θα είναι τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να παίξουν οι Μανιάτης, Σάμαρης και Χριστοδουλόπουλος, ενώ στην επίθεση πιθανότατα θα είναι οι Καρέλης (αριστερά), Μαυρίας (δεξιά) και Γκέκας (στην κορυφή). Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κονέ.

Παρά τη μη ικανοποιητική εκκίνηση της ελληνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Euro 2016, ο Ρανιέρι τόνισε χθες πως δεν πτοείται, υποστηρίζοντας πως θα γίνει μία νέα αρχή: «Ελπίζω ότι οι παίκτες μου κατανοούν πως θέλουμε μόνο τη νίκη. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στα τρία πρώτα ματς έχουμε μόλις ένα βαθμό και κανείς δεν περίμενε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Ομως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί αλλά όχι νευρικοί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στα Νησιά Φερόε».

Αναφορικά με το πώς λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης, ξεκαθάρισε: «Μου αρέσει η πίεση, είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου τη σωστή νοοτροπία και τη θέληση για νίκη. Παντού υπάρχει γκρίνια και κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μέσα στον χρόνο θα έχει λιακάδα, θα βρέξει, θα χιονίσει και πρέπει να μάθουμε να τα δεχόμαστε όλα».

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις συντεταγμένες βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευτούν απόψε οι διεθνείς: «Σε αυτό το επίπεδο δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Ολα τα παιχνίδια πρέπει να τα δούμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτό έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να έχουμε όλα όσα χρειάζονται για το ματς αυτό. Αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση. Αυτά δηλαδή που μας έχουν στείλει στις διοργανώσεις». Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, αλλά κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Είναι η ευκαιρία να κάνουμε το έναυσμα για μία καλύτερη συνέχεια».

Στον δρόμο της πρόκρισης

Οι αγώνες της Σκωτίας με την Ιρλανδία και της Σερβίας με τη Δανία (21.45, OTE sport4HD) ξεχωρίζουν από τις αναμετρήσεις των άλλων ομίλων, όχι μόνο γιατί είναι αμφίρροπες αλλά και γιατί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της προκριματικής φάσης. Σήμερα ακόμη αναμένονται η πρώτη εντός έδρας παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Πορτογαλίας απέναντι στην Αρμενία (21.45, OTE sport3HD), και το… επικίνδυνο ταξίδι της Πολωνίας στη Γεωργία (19.00, OTE sport1HD) του Τιμούρ Κετσπάγια.

FIFA για Ρωσία, Κατάρ

«Καθαρούς» θεωρεί η FIFA τους παράγοντες της Ρωσίας και του Κατάρ σχετικά με την ανάληψη των Μουντιάλ του 2018 και 2022 αντίστοιχα, ωστόσο ο Αμερικανός πρώην εισαγγελέας που διεξήγαγε την έρευνα για την παγκόσμια ομοσπονδία, ο Μάικλ Γκαρσία λέει ότι η ανακοίνωση της FIFA απέχει από τα συμπεράσματα στα οποία ο ίδιος κατέληξε. Ο κ. Γκαρσία μάλιστα απειλεί με δικαστικές κινήσεις κατηγορώντας τη FIFA για αλλοίωση των ευρημάτων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή