Αναβολή πρωταθλημάτων μετά την επίθεση

Αναβολή πρωταθλημάτων μετά την επίθεση

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις προκλήθηκαν με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έξω από το σπίτι του.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, κατονόμασε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως το πρόσωπο που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, συνδέεται με το γεγονός.

Ο Χρ. Ζωγράφος, που μόλις πριν από 40 ημέρες είχε τοποθετηθεί στην ΚΕΔ, νοσηλεύεται με κάταγμα στο κεφάλι και σπασμένο τον καρπό του χεριού του. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, θα χειρουργηθεί στο χέρι τη Δευτέρα. Η επίθεση στον Ζωγράφο εντάσσεται σε μια σειρά επιθέσεων προς διαιτητές, μέλη της ΚΕΔ και της ΕΠΟ, όμως αυτή τη φορά οι αντιδράσεις και οι παρενέργειες ήταν μεγάλες.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και κατονόμασε τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, συνδέοντάς τον με την επίθεση. Είπε ότι αυτός μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Σαρρή και με τον Χρ. Ζωγράφο, ζητώντας σε αγώνες της ομάδας που εκπροσωπεί να οριστεί ένας από τέσσερις προτεινόμενους διαιτητές, κάτι που, όπως υποστήριξε, δεν έγινε. Επίσης, ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, παρατήρησε ότι και κατά το παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες επιθέσεις, όπως η ανατίναξη του φούρνου του διεθνούς διαιτητή Π. Κωνσταντινέα χωρίς να επιδειχθεί ανάλογη ευαισθησία. Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτήν την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, εθνικών και τοπικών, μέσω του μη ορισμού διαιτητών σε κανέναν αγώνα. Οπως ανακοινώθηκε «το Δ.Σ. της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, έπειτα από πρόταση του προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής: Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής, παρότι κατονομάστηκε από τον κ. Μαρινάκη, δεν ενημέρωσε σχετικά τους συμβούλους και απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάμειξή του όπως αυτή εκφράστηκε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Το μόνο που είπε είναι ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι!

Τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προκάλεσαν την αντίδραση του Παναθηναϊκού που εξέδωσε ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο πρόεδρός της έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταδικάζουμε απερίφραστα το χθεσινό θλιβερό γεγονός, το οποίο δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη.

Εγκαλούμε την κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή που έδειξε τόσα χρόνια στην εξελισσόμενη σήψη του ποδοσφαίρου. Ανοχή, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σημαίνει πλέον συνενοχή. Καλούμε δε τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή αδικημάτων».

Αντίδραση υπήρξε και από τον κ. Μελισσανίδη, που δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες τη συγκινητική προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να βάλει τέλος στη βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου!!! Αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αυτοί που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες, ξυλοδαρμούς και ανατινάξεις, που έχουν καταστρατηγήσει κάθε αξία υγιούς ανταγωνισμού απαξιώνοντας το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο».

Αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο εκπρόσωπος του οποίου στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, είπε ότι δεν υιοθετεί όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή