Η… βαρετή Εθνική των Αγγλων

Η… βαρετή Εθνική των Αγγλων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά λίγοι είναι οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Αγγλία, οι οποίοι ενώ έχουν σχεδιάσει την εβδομαδιαία τους ρουτίνα γύρω από την παρακολούθηση αγώνων, έχουν πλέον αδιαφορήσει για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Αγγλίας.

Μπορεί αυτό να μην αφορά όλους τους φιλάθλους, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο πια να αποσπάσει η Εθνική Αγγλίας το ενδιαφέρον τους από την Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ, που διακόπτονται για τρίτη φορά σε 10 εβδομάδες και το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον ξαφνικά ελαττώνεται.

Μέρος αυτού οφείλεται στο ότι η Εθνική Αγγλίας φαίνεται να σέρνεται από τουρνουά σε τουρνουά και να προκρίνεται χωρίς να προσφέρει κάτι το συναρπαστικό από τότε που ένας 18χρονος Γουέιν Ρούνι είχε λάμψει στο Εuro 2004.

Επίσης, αν το ενδιαφέρον έχει μειωθεί πολύ τώρα, μερίδιο ευθύνης φέρει και η UEFA, η οποία έχει επεκτείνει τις συμμετοχές στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 24 ομάδες, σε σημείο που ενώ η Αγγλία έχει κληρωθεί σε όμιλο με τις Ελβετία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο, ακόμη και η τρίτη θέση μπορεί να τη στείλει στα τελικά.

Οσο πεσμένη κι αν είναι η Εθνική Αγγλίας, θα προκρινόταν ακόμη κι αν έπαιζε με 10 παίκτες. Ετσι δεν είναι καθόλου περίεργο που η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπαθεί να κλείσει φιλικά ματς με την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έχει ήδη οριστικοποιήσει φιλικό με την Ιταλία τον Μάρτιο. Γνωρίζει άλλωστε και αυτή ότι υπάρχει κίνδυνος αυτή να αποδειχθεί η πιο βαρετή διαδικασία πρόκρισης στην Ιστορία.

Είναι παράξενο το πόσο αντίθετα συναισθήματα προκαλεί στους φίλους της η Εθνική Αγγλίας. Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περιμένει περί τους 80.000 στις εξέδρες απόψε κόντρα στη Σλοβενία. Δεν είναι καθόλου φθηνό να παρακολουθεί κανείς αγώνες στο Γουέμπλεϊ και το εντυπωσιακό αυτό νούμερο θα αποτελέσει σίγουρα επιχείρημα της ομοσπονδίας ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται ακόμη για την εθνική ομάδα.

Ωστόσο η θεαματικότητα στην τηλεόραση των τεσσάρων τελευταίων αγώνων απέναντι σε Νορβηγία, Ελβετία, Σαν Μαρίνο και Εσθονία δείχνει άλλα πράγματα: μόλις 5 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ομάδα του Ρόι Χότζσον, την ώρα που εκπομπές για αντίκες ή τηλεπαιχνίδια είχαν κοινό από 5,2 έως 5,5 εκατ. τηλεθεατές. Και για να το βάλουμε σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο, ένα Σάββατο που παίζονταν αγώνες στα γήπεδα σε όλη την Αγγλία τον Φεβρουάριο του 2011, ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Κρόλι είχε 6,1 εκατ. τηλεθεατές.

Αλλωστε δεν είναι πάντα εύκολο να αγκαλιάσει κανείς την Εθνική Αγγλίας και όλα όσα τη συνοδεύουν: την κουλτούρα, το τσίρκο των οπαδών και των δημοσιογράφων, τον προφανώς ατέλειωτο κύκλο των αποτυχιών σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και τις υποσχέσεις επιτυχίας στην επόμενη διοργάνωση, που ξέρουμε ότι θα διαψευσθούν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή