Αγνοείται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αγνοείται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο τεχνικό, τον «πολύ» Λούις φαν Χάαλ, ανανεωμένο ρόστερ, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και με το φάντασμα της περσινής περιόδου με τεχνικό ηγέτη τον Ντέιβιντ Μόγες να έχει… ξορκιστεί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνταζε ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο στην Αγγλία.

Ωστόσο έντεκα αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή κοντά στο ένα τρίτο των αγώνων, η Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν βρίσκεται στην κορυφή αλλά απέχει 13 ολόκληρους βαθμούς από την πρωτοπόρο Τσέλσι, έχοντας στις 10 πρώτες αγωνιστικές κάνει το χειρότερό της ξεκίνημα από το 1986. Δηλαδή η δημοφιλέστερη ομάδα στην Αγγλία γύρισε στην εποχή προ σερ Αλεξ Φέργκιουσον, όταν στον πάγκο της καθόταν ο Ρον Ατκινσον.

Η νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας ύστερα από τρεις σερί ήττες την ανέβασε από τη δέκατη στην έβδομη θέση, που κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να είναι για την ομάδα που είναι με διαφορά πρώτη στις κατακτήσεις τίτλων από την καθιέρωση της Πρέμιερ Λιγκ το 1992-93. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βλέπουν φέτος την πλάτη ομάδων όπως η εκπληκτική Σαουθάμπτον, η Γουέστ Χαμ και η Σουόνσι.

Με παίκτες όπως ο Κρις Σμόλινγκ και ο (βελτιωμένος φέτος) Μαρουάν Φελαϊνί στο στόχαστρο Τύπου και οπαδών, η Γιουνάιτεντ προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα ξοδεύοντας στις τελευταίες μεταγραφές υπέρογκα ποσά. Οι Αγγλοι υπολόγισαν ότι η ενδεκάδα που παρέταξε ο κ. Φαν Χάαλ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στις αρχές του μήνα, όπου η Σίτι επικράτησε με 1-0, κόστιζε 241 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 307 εκατ. ευρώ!

Βέλη στρέφονται και κατά του Γουέιν Ρούνι, από τον οποίον ο Τύπος ζητάει να δικαιολογήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς, όπως έγραφε χαρακτηριστικά σχολιαστής στην Daily Telegraph, «πάνε περίπου εκατό χρόνια από τότε που ο Ρούνι ήταν ο άνθρωπος-κανόνι».

Τα προβλήματα στην άμυνα περισσεύουν, με τραυματισμούς και υποχρεωτική χρήση άπειρων παικτών ή και μέσων στην αμυντική τετράδα, και μόνο ο Ισπανός γκολκίπερ Δαβίδ δε Χέα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά…

Και βεβαίως οι αποκαλύψεις -όπως ότι όταν ο κ. Φαν Χάαλ πίνει αλκοόλ ταπεινώνει τη γυναίκα του, όπως ισχυρίζεται βιογραφία του στα αγγλικά που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες- σίγουρα δεν βοηθούν καθόλου.

Η διοίκηση κι οι φίλοι της ομάδας κάνουν περισσότερη υπομονή φέτος με τον Ολλανδό τεχνικό από ό,τι πέρυσι με τον κ. Μόγες (που δεν ξαναβρήκε δουλειά στην Αγγλία και προσελήφθη στη Ρεάλ Σοσιεδάδ). Ο κ. Φαν Χάαλ δηλώνει ότι αισθάνεται «απαίσια» για το κακό ξεκίνημα, αλλά παραμένει αισιόδοξος: «Είμαστε σε μια διαδικασία που θα κρατήσει πάνω από έναν χρόνο. Θα κρατήσει τρία χρόνια -ελπίζω- αν και αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα», δήλωσε.

Το ντέρμπι με την Αρσεναλ το επόμενο Σάββατο στο Λονδίνο ίσως κρίνει πολλά λοιπόν για την επόμενη… τριετία στο Ολντ Τράφορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή