Κλειστή «στροφή» για το EURO

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πιο κρίσιμη στροφή των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 μπαίνουν οι 53 συμμετέχουσες ομάδες, δεδομένου ότι μετά τη διεξαγωγή της τέταρτης αγωνιστικής που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει ως προς την πρόκριση. Υπενθυμίζεται, πως οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου εξασφαλίζουν απευθείας την παρουσία τους στην τελική φάση που θα γίνει στη Γαλλία, μαζί με την κορυφαία τρίτη των εννέα ομίλων. Οι 8 εναπομείνασες τρίτες, θα δώσουν αγώνες μπαράζ, προκειμένου να διεκδικήσουν και αυτές την πρόκρισή τους στο Euro 2016.

Στον τρίτο όμιλο που συμμετέχει το Λουξεμβούργο, η ΠΓΔΜ, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, η Ισπανία και η Σλοβακία, μόνο οι Σλοβάκοι έχουν καταφέρει το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχοντας επικρατήσει και των Ισπανών, με την ήττα να φέρνει αλλαγές στους φούριας ρόχας στην καπαρωμένη από τον Ικερ Κασίγιας θέση του τερματοφύλακα. Ο Νταβίντ Ντε Χέα θα είναι πλέον βασικός, στον ούτως ή άλλως εύκολο αγώνα των Ισπανών με τη Λευκορωσία που διεξάγεται σήμερα. Η ΠΓΔΜ που έχει τρεις βαθμούς χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα, υποδεχόμενη τους πρωτοπόρους Σλοβάκους στα Σκόπια. Οι Ουκρανοί παραμονεύουν δεδομένου πως ισοβαθμούν με τους Ισπανούς στους έξι πόντους και αναμένεται να περάσουν με ευκολία από την έδρα του αδύναμου Λουξεμβούργου, το οποίο έχει λόγο να υπερηφανεύεται, καθώς παρά το γεγονός πως αποτελεί τον διαχρονικό «σάκο του μποξ» σε αυτές τις διοργανώσεις, απέσπασε εντός έδρας ισοπαλία με τη Λευκορωσία, σε έναν αγώνα που κρατούσε τη νίκη μέχρι το 78ο λεπτό, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Σχεδόν ίδια βαθμολογική κατάσταση έχει διαμορφωθεί και στον πέμπτο όμιλο, με την Αγγλία να έχει 9 βαθμούς, ακολουθούμενη από τη Σλοβενία και τη Λιθουανία που έχουν 6. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως η υπολογίσιμη δύναμη Ελβετία έχει τρεις και αντιμετωπίζει σε έναν «τελικό» τους Λιθουανούς. Οι Αγγλοι υποδέχονται τους Σλοβένους επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, την άνετη πρόκρισή τους στα τελικά μιας διοργάνωσης, η οποία όμως δεν συνδυάζεται με καλή πορεία. Η Εσθονία που κέρδισε τους Σλοβένους την προηγούμενη αγωνιστική, αναμένεται να βρεθεί στους έξι πόντους, καθώς παίζει με το αδύναμο Σαν Μαρίνο.

Στον 7ο όμιλο του οποίου τα παιχνίδια πραγματοποιούνται επίσης σήμερα, διεξάγονται μεγάλα ντέρμπι, μεταξύ του Μαυροβουνίου (4β.) και της Σουηδίας (5β.) που βρίσκονται στην τέταρτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, αλλά και της Αυστρίας (7β.) με τη Ρωσία (5β.) που είναι στην πρώτη και τη δεύτερη. Η Αυστρία προέρχεται από την ισοπαλία με τη Σουηδία, ενώ οι Ρώσοι που ξεκίνησαν τη διοργάνωση με ισοπαλία κόντρα στη Μολδαβία θέλουν να βελτιώσουν την κακή εικόνα που έχουν δείξει μέχρι στιγμής.

Στους αγώνες της Κυριακής και συγκεκριμένα σε αυτούς του πρώτου ομίλου, η Τσεχία και η Ισλανδία έχουν κάνει το απόλυτο με 9 βαθμούς με την απογοητευτική Ολλανδία του Γκους Χίντινγκ να έχει μείνει στους 3, και τους ουραγούς Τούρκους στον έναν πόντο σε τρία παιχνίδια. Οι «οράνιε» αντιμετωπίζουν τη Λεττονία και θέλουν τη νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη βαθμολογική απώλεια του ντέρμπι της πρώτης θέσης ανάμεσα σε Τσέχους και Ισλανδούς.

Στον δεύτερο όμιλο, η Κύπρος έκανε το «μπαμ» της πρεμιέρας κερδίζοντας εκτός έδρας τους Βόσνιους, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια. Εχοντας μείνει στους 3 βαθμούς φιλοδοξεί να κάνει νέα αρχή με την Ανδόρα τη στιγμή που η Βέλγοι (4β.) υποδέχονται τους πρωτοπόρους Ουαλλούς (7β.) και το δεύτερο Ισραήλ (6β.) υποδέχεται την πληγωμένη προτελευταία Βοσνία με 2.

Στον 8ο, όμιλο, τέλος Ιταλία και Κροατία με 9 βαθμούς παίζουν μεταξύ τους για την οριστικοποίηση της πρόκρισης με τη Νορβηγία που έχει 6β. να αντιμετωπίζει το Αζερμπαϊτζάν θέλοντας την νίκη για να μπει γερά στο παιχνίδι. Βουλγαρία – Μάλτα το άλλο ζευγάρι, με τους γείτονες να μην πείθουν με την μέχρι τώρα παρουσία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή