Χωρίς εθελοντές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο

Χωρίς εθελοντές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραχνάς για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2016 που θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι η έλλειψη εθελοντών.

Στη χώρα που η οικονομική ανισότητα είναι μεγάλη, πολλοί δεν αντέχουν να δουλεύουν δωρεάν με αποτέλεσμα η πρόθεση για εθελοντική εργασία να μειώνεται σημαντικά.

Οι διοργανωτές ανέφεραν την Παρασκευή πως μόλις 167.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει πως επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, ενώ η διορία των εγγραφών λήγει στις 15 Νοεμβρίου. Καθώς ο στόχος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για εθελοντισμό να αγγίξει τις 300.000, η περίοδος εγγραφών θα παραταθεί για ένα ακόμη μήνα και θα ισχύει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Από τις αιτήσεις που θα συγκεντρωθούν θα επιλεγούν 70.000 εθελοντές.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων των εθελοντών είναι το καλωσόρισμα των φιλάθλων, αλλά και η συνοδεία των αθλητών. Για τις ημέρες εργασίας θα εκπαιδευτούν καταλλήλως, ενώ θα τους παρέχεται και ειδική στολή. Ενα ακόμα μειονέκτημα που έρχεται να προστεθεί πέρα από την άνευ αποδοχών εργασία των εθελοντών είναι το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή