«Πόλεμος» στο ποδόσφαιρο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση που έγινε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης με στόχο τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, και όσα ακολούθησαν με τη σπασμωδική αντίδραση της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, και τις καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη κατά του Δ. Μελισσανίδη, καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν το βάθος της αναλγησίας και της σήψης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσα ειπώθηκαν παραπέμπουν ευθέως σε σύγκρουση ισχυρών και οργανωμένων συμφερόντων, η οποία γίνεται στο πεδίο του ποδοσφαίρου και τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο Δ. Μελισσανίδης απάντησε στις καταγγελίες Μαρινάκη, ότι απαίτησε από τους Σαρρή και Ζωγράφο τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών στον αγώνα Παναχαϊκής – ΑΕΚ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αυτοί που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες, ξυλοδαρμούς και ανατινάξεις, που έχουν καταστρατηγήσει κάθε αξία υγιούς ανταγωνισμού απαξιώνοντας το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο». Θέση στο θέμα πήρε και ο Παναθηναϊκός, που πρωτοστατεί στην ανάδειξη περιστατικών διαφθοράς στο ποδόσφαιρο υποστηρίζοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το χθεσινό θλιβερό γεγονός, το οποίο δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη. Εγκαλούμε την κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή που έδειξε τόσα χρόνια στην εξελισσόμενη σήψη του ποδοσφαίρου. Ανοχή, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σημαίνει πλέον συνενοχή. Καλούμε δε τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή αδικημάτων».

Η ΕΠΟ, από την πλευρά της, έσπευσε άρον άρον, να πάρει τη θεαματική απόφαση της επ’ αόριστον αναβολής των πρωταθλημάτων, ακολουθώντας την πάγια τακτική του στρουθοκαμηλισμού. Δεν διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη διακρίβωση των πραγματικών περιστατικών, από τη στιγμή που χτυπήθηκε μέλος της για θέματα της αρμοδιότητάς του. Δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και τα οποία φέρουν τον πρόεδρο κ. Σαρρή και το θύμα της επίθεσης Χρ. Ζωγράφο να δέχονται πιέσεις και απειλές με στόχο τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών.

Αντιθέτως, ο κ. Σαρρής έριξε, χωρίς ίχνος αιδούς, την ευθύνη για επίθεση στον Χρ. Ζωγράφο στους δημοσιογράφους!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η ηγετική της ομάδα έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι στην υπόθεση που αφορά την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Επίσης, η διοίκηση της ΕΠΟ είναι κακουργηματικά διωκόμενη για την «κάρτα υγείας» με το άρθρο 391 του ποινικού κώδικα και τα μέλη της έχουν κληθεί ως ύποπτα για την υπόθεση των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ολοκληρωτικής σήψης και διαφθοράς η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον ρόλο του παθητικού θεατή, αδιαφορώντας επιδεικτικά. Επίσης ένα τμήμα της Δικαιοσύνης καθυστερεί χαρακτηριστικά σε υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή