ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα μάτια στο Φάληρο

ta-matia-sto-faliro-2056903

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ κρίσιμο για τον γηπεδούχο και «δοκιμασία τίτλου» για τον φιλοξενούμενο. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στη θέση του οδηγού για το πρωτάθλημα, ενώ αν πάρει τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, εκτός από την αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς, θα πιστέψει ακόμη περισσότερο πως μπορεί να σπάσει το μονοπώλιο της αντιπάλου του.

Η ισοπαλία θα… χαμογελάσει περισσότερο στον Παναθηναϊκό, που θα μειώσει τη διαφορά και από τους δύο. Αρκεί να ξεπεράσει την Πέμπτη το εμπόδιο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Τότε, έχοντας να αντιμετωπίσει τους άλλους δύο συνδιεκδικητές, στον δεύτερο γύρο, στη Λεωφόρο, δικαιούται να ελπίζει στην τελική επικράτηση.

Αγωνιστικά, στον αυριανό αγώνα, η ζυγαριά γέρνει ελαφρά προς τον Ολυμπιακό, που θα έχει τη δύναμη της έδρας. Ο Μίτσελ, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μεγάλο κίνητρο είναι η «δίψα» για έναν τίτλο. Το θέμα είναι πόσο το πιστεύουν αυτό οι παίκτες της και ο Αγγελος Αναστασιάδης. Οχι στις δηλώσεις και στους πρωτοσέλιδους τίτλους, αλλά στην πράξη. Κι αυτό θα φανεί αύριο, στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

Γιατί σύμφωνα με την προϊστορία, τις περισσότερες φορές που ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπρεπε να δώσει αγώνα στο Λεκανοπέδιο από τον οποίο κρινόταν ένας τίτλος, εμφανιζόταν κατώτερος των περιστάσεων.