Αντιδράσεις από ρατσιστική ανάρτηση του Μπαλοτέλι στο Instagram

Αντιδράσεις από ρατσιστική ανάρτηση του Μπαλοτέλι στο Instagram

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο, και πάλι όχι για τις δραστηριότητές του εντός γηπέδων, βρέθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με ανάρτησή του στο Instagram, για την οποία κατηγορήθηκε για ρατσιστική και αντισημιτική συμπεριφορά.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία του Super Mario με το εξής σχόλιο:

«Μην είστε ρατσιστής. Να είσαι σαν τον Μάριο. Είναι ένας Ιταλός υδραυλικός, που δημιουργήθηκε από Ιάπωνες, μιλά αγγλικά και μοιάζει με Μεξικανός». Στο τέλος της γελοιογραφίας όμως, υπάρχουν οι ατάκες «πηδά σαν μαύρος και μαζεύει λεφτά σαν Εβραίος» που πυροδότησαν τις αντιδράσεις.

Η ενέργειά του Μπαλοτέλι, εκτός από σάλο στα social media, προκάλεσε και την αντίδραση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, η οποία διέταξε την διενέργεια έρευνας, που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει σε κυρώσεις.

Από την πλευρά του, ο ιδιόρρυθμος επιθετικός, παρότι στην αρχή επιχείρησε να δικαιολογηθεί μέσω Τwitter, στη συνέχεια «κατέβασε» την ανάρτησή του, ενώ σήμερα, Τρίτη, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

«Ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα οποιονδήποτε. Θεώρησα την ανάρτηση ένα αντιρατσιστικό μήνυμα με χιούμορ, ωστόσο τώρα καταλαβαίνω ότι μπορεί να είχε αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν έχουν όλοι οι Μεξικανοί μουστάκι, δεν πηδούν όλοι οι μαύροι άνθρωποι ψηλά και δεν είναι όλοι οι Εβραίοι φιλοχρήματοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαλοτέλι στο Twitter, προσθέτοντας:

«Χρησιμοποίησα ένα καρτούν που έφτιαξε κάποιος άλλος, το οποίο θεώρησα αστείο επειδή είχε τον Σούπερ Μάριο (σ.σ. το ψευδώνυμο που συχνά χρησιμοποιείται για τον ίδιο). Ξανά, ζητώ συγγνώμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαλοτέλι, 24 ετών, γεννήθηκε στην Ιταλία από Γκανέζους γονείς και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από ιταλική οικογένεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή