Με χαμηλούς τόνους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Με χαμηλούς τόνους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντέρμπι κορυφής του γηπέδου Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (19.30). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αξιοποιήσει την έδρα τους στον απόλυτο βαθμό, καθώς από την έναρξη του πρωταθλήματος πέτυχαν πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο Μίτσελ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι θα βρεθούν απόψε στο Καραϊσκάκη, που αναμένεται να είναι γεμάτο: «Θέλουμε να δώσουμε ένα ωραίο μάθημα ποδοσφαίρου. Γιατί αυτό το παιχνίδι θα είναι για όλους μας ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, ένα πολύ ωραίο μάθημα. Θέλουμε να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε τον αντίπαλο. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Αλλά μόνο με ποδόσφαιρο. Ο κόσμος μας γνωρίζει πολύ καλά πώς να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, τις μνήμες για να γίνουμε καλύτεροι. Για να παίξουμε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και όχι για να πάρουμε εκδίκηση. Δεν μας αρέσει καθόλου η εκδίκηση».

Μάλιστα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο του Αγγελου Αναστασιάδη: «Ο προπονητής τους έχει καταφέρει να ασχολείται ο ΠΑΟΚ με το ποδόσφαιρο και όχι με άλλα πράγματα, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία ομάδα δυνατή, μία ομάδα επιθετική. Ομως, τις επιθέσεις της τις κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται άλλα πράγματα για να αποδείξει πως είναι μία δυνατή ομάδα, όπως έκανε άλλες χρονιές».

Ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τους Σιόβα, Εντινγκά, Διαμαντάκο, Γιαννούλη, Σαλίνο, Γκαζαριάν, Ολαϊτάν, Χουτεσιώτη και τον τραυματία Ντουρμάζ. Αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, στην ενδεκάδα ενδέχεται να βρεθούν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Αφελάι, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Μήτρογλου. Στη διάθεσή του βρίσκονται και οι Μέγερι, Αυλωνίτης, Ντοσεβί, Φορτούνης, Κασάμι, Μπενίτες, Μπουχαλάκης.

Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς περίμενε την ομάδα του στο ντέρμπι ο Αγγελος Αναστασιάδης και αλλιώς θα την παρατάξει, αλλά όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, δεν αποτελούν οι απουσίες δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, έχει θέμα στο κέντρο της άμυνας. Ο Γιώργος Κατσικάς και ο Γιώργος Τζαβέλλας αποκλείστηκαν από την αποστολή. Τη θέση στο πλευρό του Μιγκέλ Βίτορ αναμένεται να πάρει είτε ο Γιάννης Σκόνδρας, είτε ο Αλέξανδρος Τζιόλης που θα αγωνιστεί κανονικά, όπως και ο Κλάους Αθανασιάδης. Αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκτός απροόπτου θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Αν τοποθετηθεί ο Σκόνδρας στο κέντρο της άμυνας, ο Κίτσιου θα πάρει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Αποκλείστηκαν από την αποστολή και οι ανέτοιμοι ακόμα Μακ και Μαντούρο. Αναλυτικά η αποστολή: Αθανασιάδης, Γλύκος, Γκολάσα, Κίτσιου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ιτάνζ, Κουλούρης, Κάτσε, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ.

Μιλώντας για το σημερινό ντέρμπι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού: «Είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα λόγω της έδρας, αλλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια όλα είναι ανοικτά. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ό,τι καλύτερο από αυτόν τον αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή