Αλμα τίτλου του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Αλμα τίτλου του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ τόλμησε και δικαιώθηκε! Η νίκη του στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 επί του Ολυμπιακού ήταν απονομή αγωνιστικής δικαιοσύνης. Ο «δικέφαλος» ξέφυγε ξανά με πέντε βαθμούς διαφορά και παρόλο που δεν μπορεί να μιλήσει κανείς από τόσο νωρίς για τίτλο, το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι η ομάδα -αν μη τι άλλο- απέκτησε ένα ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι δεκάδες φωτοβολίδες που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο δεν πτόησαν τους παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη, που δεν έχασαν σχεδόν ποτέ τη συγκέντρωσή τους στο πλάνο. Ο Ελληνας τεχνικός του «Δικεφάλου» είχε «διαβάσει» εξαιρετικά το ματς, κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του Παναγιώτη Γλύκου (αποχώρησε στο ζέσταμα καταγγέλλοντας ότι χτυπήθηκε από αντικείμενο) με τις επιλογές του και πήρε σωστές αποφάσεις όταν ο Σκόνδρας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Επέλεξε τον Τζιόλη ως παρτενέρ του Μιγκέλ Βίτορ στο κέντρο της άμυνας, ξεκίνησε και τους δύο δημιουργικούς μέσους που είχε στη διάθεσή του (Γκολάσα, Περέιρα) και είδε τους δύο αρχηγούς της ομάδας του (Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης) να κάνουν παραπάνω από αυτά που είχε ζητήσει!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με κατοχή μπάλας και πολύ επιθετικά τον αγώνα, είχε έξι τελικές πολύ γρήγορα, όμως επί της ουσίας δεν απείλησε τον ΠΑΟΚ, που καρτερικά περίμενε και βρήκε το κατάλληλο σημείο για να «παγώσει» το «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 43΄ ο Αθανασιάδης σε κενή εστία έγραψε το 0-1, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σκόνδρα και το λάθος των Ρομπέρτο και Αμπιντάλ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν αμεσότατη. Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, η έμπνευση του Τσόρι Ντομίνγκες να βρει με εκτέλεση κόρνερ τον Φουστέρ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η απευθείας οβίδα του τελευταίου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ισοφάριση πριν κλείσει το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που επέβαλε τον ρυθμό του. Στο 48΄ απείλησε με σουτ του Σαλπιγγίδη και δύο λεπτά αργότερα, στο 50΄, ο Φακούντο Περέιρα πέτυχε ένα απίστευτης ομορφιάς γκολ, με ένα αριστερό βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ρομπέρτο, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ντομίνγκεζ στο 58΄ δεν σημάδεψε σωστά και ο ΠΑΟΚ παρότι έχασε τον Σκόνδρα δεν πανικοβλήθηκε. Ο Αναστασιάδης πέρασε στο ματς τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τράβηξε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σαλπιγγίδη και το κενό καλύφθηκε εξαιρετικά. Ο Μίτσελ έβαλε τους Κασάμι και Ντοσεβί στη θέση των Μανιάτη και Αφελάι, έβγαλε και τον ντεφορμέ Μήτρογλου, περνώντας τον Μπενίτες, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε χώρους να κάνει το παιχνίδι του, δεν έκανε ευκαιρία για να ισοφαρίσει και στο τέλος γλίτωσε το τρίτο γκολ, όταν λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Τζανδάρης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και έδωσε συγχαρητήρια στον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος ευχήθηκε νίκη των ερυθρόλευκων επί της Μάλμε. Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Δικέφαλου υπογράμμισε: «Τόσα χρόνια σαν ομάδα ψάχναμε δικαιολογίες για να χάσουμε. Πλέον αυτές τις δικαιολογίες τις πετάξαμε, παρόλο που έγιναν κάποια πράγματα που δεν αξίζει να συζητηθούν. Χρειάστηκε τακτική, ψυχή, αλλά και ότι ξεχάσαμε τις δικαιολογίες. Σήμερα κάναμε μόνο ένα βήμα. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Ο Μίτσελ από την πλευρά του, τόνισε: «Θεωρώ πως δεν παίξαμε έξυπνα. Χρειαζόμασταν περισσότερη εξυπνάδα και πάθος. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν συνεχίσαμε με την ίδια ένταση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πιστεύουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να καλύψουμε τη διαφορά».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μανιάτης (61’ Κασάμι), Μιλιβόγιεβιτς, Φουστέρ, Αφελάι (61΄ Ντοσεβί), Μήτρογλου (67΄ Μπενίτες), Ντομίνγκες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας (56΄ Παπαδόπουλος), Ρατς, Γκολάσα, Τζανδάρης, Κάτσε (80΄ Μάρτενς), Περέιρα (90΄ Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή