Αντιδρούν οι παράγοντες και ζητούν συνάντηση

Αντιδρούν οι παράγοντες και ζητούν συνάντηση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συρρίκνωση και κρατικοποίηση του ελληνικού αθλητισμού» θα φέρει ο νέος αθλητικός νόμος, σύμφωνα με τους ανθρώπους του αθλητικού κινήματος της χώρας. Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των ολυμπιακών αθλημάτων εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εφαρμογή του στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και επιφυλάχθηκαν για δυναμικές αντιδράσεις.

«Συμφωνούμε όλοι ότι η υφιστάμενη αθλητική νομοθεσία χρειάζεται τροποποιήσεις, βελτιώσεις και εκσυγχρονισμό. Αυτό όμως που δεν μας βρίσκει σύμφωνους είναι ένας νέος αθλητικός νόμος με αντισυνταγματικές διατάξεις, με παραβάσεις των διεθνών δεδομένων, που περιλαμβάνει άρθρα αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, κατά τη χθεσινή ολομέλεια.

Με παρεμβάσεις οι εκπρόσωποι των αθλημάτων υποστήριξαν πως εάν εφαρμοστεί ο νόμος θα είναι καταστροφικός, καθώς οι συντάκτες του δείχνουν να έχουν άγνοια από τα θέματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αρνητικά σημεία του θεωρούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση κινήτρων για τους νέους, την καθιέρωση νέων εξόδων (παράβολα κ.λπ.) και την αλλαγή των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων. «Φτάνει στο σημείο να καταργεί και τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων και να διώχνει ανθρώπους που προσφέρουν καθημερινά εθελοντική εργασία. Και επιβεβαιώνεται η άγνοια των συντακτών του για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι οποίοι ζητούν, κάθε τέσσερα χρόνια, 40.000 – 50.000 νέα πρόσωπα για τη διοίκηση αθλητικών φορέων», υπογράμμισε ο κ. Καπράλος.

Ο νέος νόμος, όπως υπογράμμισαν οι παράγοντες, περιλαμβάνει διατάξεις αντίθετες στα διεθνή δεδομένα του αθλητισμού και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες.

Οι ιθύνοντες της ΕΟΕ ζήτησαν να παραταθεί ο χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου και να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να του υποβάλουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή