Πέρασε και από το Αγρίνιο ο ΠΑΟ

Πέρασε και από το Αγρίνιο ο ΠΑΟ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση σε όλους όσοι είχαν βιαστεί να τον ξεγράψουν μετά τις δύο απανωτές ήττες του από ΟΦΗ και Ολυμπιακό, έδωσε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του (0-1) στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Ηταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο για την ομάδα του Αναστασίου, η οποία έφτασε σε απόσταση βολής (1 β.) τον Ολυμπιακό και κοιτάει ακόμα ψηλότερα, παρότι παραμένει στο -6 από τον ΠΑΟΚ. Το νικηφόρο σερί έχει αποφέρει στους «πράσινους» 12 β. σε παιχνίδια όπου στα αντίστοιχα περυσινά είχαν κερδίσει μόνο έναν κι αν καταφέρουν την ερχόμενη Κυριακή να κάνουν το 5Χ5 στην Τρίπολη, θα υποχρεώσουν τους πάντες να τον μετρήσουν πολύ σοβαρά στη μάχη του τίτλου.

Το χρυσό γκολ το πέτυχε ο (εξαιρετικός) Πέτριτς στο 81΄ και ενώ ο ίδιος είχε χάσει νωρίτερα τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι σε τετ α τετ με τον Μπρακάλι στο 45΄. Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός μέχρι το 35΄ όταν και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες (9΄ Μπαϊράμι και Πέτριτς, 23΄ Πέτριτς, 27΄ Μέντες, 29΄ Καρέλης, 30΄ Μπούι – έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κούσας) για να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Το ξέσπασμα του ακίνδυνου έως τότε Παναιτωλικού του απέφερε ένα δοκάρι με τον Μαρτίνες στο 38΄ και μια μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία στο 36΄ με τον ίδιο και τον Κάπελ, αλλά στο ζύγι του α΄ ημιχρόνου, σαφώς ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα και με λίγη προσοχή ή ρέντα στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορά ασφαλείας.

 Η είσοδος του Μπεργκ στο 54΄ έσπρωξε ξανά τους «πράσινους» μπροστά, με τον Σουηδό να βγάζει τετ α τετ τον Μπούι στο 58΄ (εκπληκτική η απόκρουση του Μπρακάλι) και να απειλεί από κοντά στο 63΄. Η είσοδος του Ντίνα και του Λαγού απέφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα μέχρι να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» ο Πέτριτς, χάνοντας εν συνεχεία μεγάλη ευκαιρία ο ίδιος να «κλειδώσει» με ένα δεύτερο προσωπικό γκολ τη νίκη στο 83΄.

 «Το ματς κρίθηκε στη θέληση για τη νίκη. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ καθώς ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. Παρά το 1-0 ήταν μια επιβλητική νίκη, αφού ο Παναιτωλικός μας απείλησε ελάχιστα. Τολμήσαμε και αλλάξαμε τη μισή ομάδα έχοντας κατά νου και το ματς στην Τρίπολη» δήλωσε ο Αναστασίου, με τον Χάβο να τονίζει: «Στο β΄ ημίχρονο υπήρχε πολύ καλός ρυθμός κι όποιος έβαζε πρώτος γκολ, θα κέρδιζε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με τρομερούς αυτοματισμούς, ικανή να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο αν βρει κενούς χώρους».

 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κέβιν, Κούσας, Μπεχεράνο, Κάπελ (79΄ Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65΄ Αλβες), Φωτάκης (71΄ Καλογέρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέντες, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο, Μπούι (79΄ Λαγός), Ζέκα, Δώνης, Μπαϊράμι (76΄ Ντίνας), Πέτριτς, Καρέλης (54΄ Μπεργκ).

Νίκες Αστέρα, ΟΦΗ

Με γκολ των Μπακασέτα (41΄) και Μάσα στις καθυστερήσεις ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 0-2 της Νίκης στον Βόλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο, ξεπέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Νίκης, η οποία μοιάζει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού. Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής, ο ΟΦΗ επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιλιάζες στο έβδομο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή