Καμία επίσημη αντίδραση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Καμία επίσημη αντίδραση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της σιωπής επέλεξε για ακόμα μία φορά η ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την καρδιά του νέου σκανδάλου και η ηγεσία της είναι πλέον κακουργηματικά κατηγορούμενη.

Παρότι βάσει νόμου και βάσει κανονισμών οι κατηγορούμενοι δεν εκπίπτουν του αξιώματός τους από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εγείρεται μείζον θέμα ηθικό και ουσιαστικό για τη συνέχιση της παρουσίας τους σε καίρια πόστα του αθλήματος και για το κατά πόσο ένα άθλημα μπορεί να διοικείται από πρόσωπα που βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις και διώκονται για πράξεις που αφορούν τη δράση τους ως μελών της αθλητικής ομοσπονδίας.

Το μόνο που «διέρρευσε» χθες από την ΕΠΟ προς τα μέσα ενημέρωσης ήταν πως πρόκειται για υπόθεση που ακόμα έχει πολύ μέλλον. Το κλίμα που επικρατούσε στο πάρκο Γουδή δεν προϊδέαζε για σκέψεις αντικατάστασης όσων κατηγορούνται ώστε να πάψουν να αποτελούν βαρίδια. Αντιθέτως, με πρόσχημα τον νέο αθλητικό νόμο, γινόταν επίκληση επιχειρημάτων περί «συσπείρωσης».

Αρκετές ενώσεις ήταν μουδιασμένες και προβληματισμένες από τη χθεσινή εξέλιξη, που, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ, θα συνοδεύει εφεξής κάθε απόφασή της.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν κάποιες σκέψεις ώστε το θέμα των ποινικών διώξεων να τεθεί ως θεσμικό πρόβλημα είτε προς τα όργανα του ποδοσφαίρου είτε προς τη Δικαιοσύνη. Ομως προς το παρόν όλοι περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι επιλογές κάποιων μελών της διοίκησης τα οποία έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε, με αφορμή το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα για την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, ήρθε από τον πρώην μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτη Βελλή, ο οποίος εμφανίστηκε δικαιωμένος με την εξέλιξη αυτή.

«Είναι παρήγορο ότι τουλάχιστον η κρατική Δικαιοσύνη, τουλάχιστον σε επίπεδο εισαγγελικής έρευνας και πορίσματος, με δικαιώνει 100%. Κάτι είναι και αυτό…», έγραψε σε φόρουμ των φιλάθλων της «ελαφράς ταξιαρχίας» ο κ. Βελλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βελλής αποχώρησε πέρυσι από το ποδόσφαιρο καταγγέλλοντας περιστατικά διαφθοράς και πρόσωπα που συνδέονται με αυτά. Επίσης έχει δώσει κατάθεση στο κ. Κορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή