Το προφίλ του Αρ. Κορέα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως έμπειρος και ικανός περιγράφεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, που άσκησε ποινική δίωξη σε 16 πρόσωπα του ποδοσφαίρου, 7 από τα οποία κατηγορούνται ότι συγκρότησαν και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ άλλων έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις που αφορούσαν συμβάσεις του Δημοσίου και έχει ασκήσεις διώξεις για υπερκοστολόγηση και συμβάσεις ασύμφορες για το Δημόσιο. Από το 2011 έγινε αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, θέση από την οποία αντικαταστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εως τότε υπήρξε και αναπληρωτής πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέση από την οποία παραιτήθηκε.

Εχει ασκήσει δύο ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού – Αστέρα Τρίπολης το 2013. Η πρώτη κατά των κ. Β. Μαρινάκη και Σ. Θεοδωρίδη (σε πρώτο βαθμό αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών) και η δεύτερη κατά του κ. Γ. Σαρρή. Επίσης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για αγώνες που στάλθηκαν από την UEFA ως χειραγωγημένοι κατά την περσινή περίοδο. Η σύζυγός του είναι επίσης εισαγγελέας.

Στο πλευρό του Αριστείδη Κορέα, στην προκαταρκτική έρευνα αλλά και στη σύνταξη του πολυσέλιδου πορίσματος, ήταν η κ. Ελένη Σίσκου. Πρόκειται για την εισαγγελέα Πρωτοδικών, που μαζί με την κ. Ευγενία Κυβέλου και την κ. Πόπη Παπανδρέου, που είχε χειριστεί την υπόθεση των «στημένων» αγώνων το 2011, είναι οι τρεις οικονομικοί εισαγγελείς με προϊσταμένη την κ. Ελένη Ράικου.

Ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις διαφθοράς και στο «στόχαστρό της» κατά καιρούς έχουν μπει πρώην πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή