Αυλαία στη φάση των ομίλων

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τελευταία πράξη των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε και θα προκύψουν οι 16 ομάδες οι οποίες θα συνεχίσουν στη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Για την ακρίβεια, ένδεκα ομάδα θα διεκδικήσουν τα πέντε εισιτήρια που έχουν απομείνει, καθώς ήδη έχουν προκριθεί 11 ομάδες.

Συγκεκριμένα, μία θέση στην ελίτ της διοργάνωσης έχουν εξασφαλίσει οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, Αρσεναλ, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εξ αυτών, την 1η θέση στον όμιλό τους έχουν διασφαλίσει οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Πόρτο. Η κορυφή του ομίλου δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα που θα την κατακτήσει, στην κλήρωση της φάσης των «16», αφού η ρεβάνς διεξάγεται στην έδρα της, ενώ οι πιθανοί αντίπαλοι είναι όσες κατέλαβαν τη 2η θέση.

Από την άλλη πλευρά, βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει μόνο για δύο ομάδες, την Μπενφίκα και την Γκαλατάσαραϊ, οι οποίες ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία αγωνιστή, θα παραμείνουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους και έτσι θα αποχαιρετήσουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επιπλέον, η Αντερλεχτ είναι η μοναδική ομάδα που γνωρίζει από τώρα πως τον χειμώνα του 2015 θα συνεχίσει στη φάση των «32» του Europa League.

Από ’κει και έπειτα, οι Ολυμπιακός, Γιουβέντους, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Μονακό, Ζενίτ, Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σάλκε και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας θα διεκδικήσουν στην τελευταία αγωνιστική την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, από αυτό το γκρουπ των 11 ομάδων, οι Γιουβέντους, Μονακό, Ζενίτ, Σάλκε και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να τερματίσουν στην 3η θέση. Για τις υπόλοιπες, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρεθούν στην τελευταία θέση.

Ελπίδες για να πάρουν μετάταξη στο Γιουρόπα Λιγκ έχουν οι Μάλμε, Λουντογκόρετς, Αγιαξ, ΑΠΟΕΛ, Μάριμπορ, Αθλέτικ και Μπάτε Μπορίσοφ. Με βάση αυτά τα δεδομένα, αντιλαμβάνεστε πως οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Από ελληνικής πλευράς, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να μην ηττηθεί από τη Μάλμε στην τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη, ώστε να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, με συνδυασμό αποτελεσμάτων -νίκη επί της πρωταθλήτριας Σουηδίας και παράλληλη επικράτηση της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο- τερματίζει στη 2η θέση του 1ου ομίλου και «σφραγίζει» το εισιτήριο της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, για δεύτερη χρονιά στη σειρά.

Στον 6ο όμιλο, δύσκολο έργο έχει ο ΑΠΟΕΛ, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη του επί του Αγιαξ μέσα στην Ολλανδία για να περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν στο άλλο ματς του ομίλου και θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να κατακτήσει την 1η θέση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου, όπου η Μπάγερν που έχει εξασφαλίσει την 1η θέση, υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι χρειάζεται να κάνουν την έκπληξη και να νικήσουν μέσα στη Γερμανία και παράλληλα η Ρόμα να ηττηθεί εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να καταλάβουν τη 2η θέση. Από την άλλη πλευρά, η ιταλική ομάδα των Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία εφόσον η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάρει ισοπαλία. Επίσης, με ήττα της ρωσικής ομάδας, η Ρόμα βγαίνει δεύτερη ακόμη και με ισοπαλία χωρίς γκολ. Η Σίτι με ήττα στην «αιώνια» πόλη μένει εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται δηλαδή το τρίποντο και ήττα της ΤΣΣΚΑ. Ή ισοπαλία με σκορ στο ματς με τη Ρόμα και ήττα των Ρώσων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή