Την πρόκριση στα χέρια του κρατά ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση στα χέρια του κρατά ο ΠΑΟΚ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν μια αυθαίρετη παραλλαγή του κλασικού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι», κάθε αγωνιστική του β΄ γύρου των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ είχε και από έναν «ξαφνικό θάνατο» των ελληνικών ομάδων. Από το κάδρο της πρόκρισης, πρώτος βγήκε ο Παναθηναϊκός. Η ήττα του από την Αϊντχόφεν στη Λεωφόρο την 4η αγωνιστική, έσβησε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες του για τη φάση των 32. Την επόμενη αγωνιστική, την 5η, σειρά πήρε ο Αστέρας Τρίπολης. Το ισόπαλο 2-2 στην έδρα του με την Μπεσίκτας έβαλε οριστικά τέλος στο θαύμα που άρχισε να κτίζει με τις επιτυχίες του στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Μάχιμος μέχρι τέλους απέμεινε μόνο ο ΠΑΟK, έχοντας και την ψυχολογική ώθηση της νίκης στο Καραϊσκάκη και το ερώτημα είναι εάν την ερχόμενη Πέμπτη στην 6η και τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ θα καταφέρει να αποφύγει στην Τούμπα το πάθημα των άλλων δύο ελληνικών ομάδων στη δική τους έδρα. Παίζει την πρόκριση σε μια ζαριά, με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη.

Η επικράτησή του στο Μινσκ έδωσε την πολυτέλεια στον ΠΑΟΚ να ψάχνει απλά τη νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ, χωρίς να τον υποχρεώνει να καλύψει το 2-0 της ήττας του στη Γαλλία. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 7 βαθμούς και έχουν μπροστά τους απλά και ξεκάθαρα δεδομένα: ο μεν ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη με οποιοδήποτε σκορ, η δε Γκινγκάμπ περνάει με νίκη και με ισοπαλία. Για την πιο αδύναμη ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος δεν είναι, όμως, εύκολος αυτός ο στόχος μέσα στην Τούμπα, μια έδρα που φημίζεται για τη δύναμή της. Την ίδια ώρα (22.05) η Φιορεντίνα (1η) υποδέχεται την Ντιναμό Μινσκ (4η), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Χωρίς εκκρεμότητες

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα. Τα δύο εισιτήρια τα έχουν κερδίσει η Ντιναμό Μόσχας και η Αϊντχόφεν, με το μεταξύ τους παιχνίδι στην Ολλανδία να μην κρίνει ούτε τη σειρά τερματισμού μιας και το 5Χ5 των Ρώσων τους κρατά εύκολα πρώτους ακόμα και με ήττα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Πέμπτη στη Λεωφόρο (20.00) την Εστορίλ, με κίνητρα την τιμή των όπλων, την εμπειρία, βαθμούς για το ranking της UEFA και το μικρό χρηματικό μπόνους που δίνει κάθε νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλουν το τρίποντο και για να αποφύγουν το ελληνικό αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση, αλλά ακόμα κι αν νικήσουν, οι τέσσερις βαθμοί θα είναι διαχρονικά η δική τους μικρότερη συγκομιδή. Για να πάρουν, πάντως, την τρίτη θέση, θέλουν νίκη με τρία γκολ διαφορά.

Ιδιος στόχος

Περίπου τα ίδια κίνητρα (γόητρο, εμπειρία, μπόνους) έχει και ο Αστέρας Τρίπολης, με τη διαφορά ότι θα τερματίσει σίγουρα τρίτος όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στον αγώνα του με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (20.00). Η ομάδα της Αρκαδίας έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις από τα προκριματικά έως τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φιλοδοξεί να κλείσει με ένα καλό αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη χρονιά της σύντομης ευρωπαϊκής ιστορίας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή