Ολοι οι δρόμοι ανοιχτοί για Ολυμπιακό

Ολοι οι δρόμοι ανοιχτοί για Ολυμπιακό

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κρισιμότερο αγώνα του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη για την 6η και τελευταία αγωνιστική. Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» δεν χάσουν από τους πρωταθλητές Σουηδίας, παίρνουν μετάταξη στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Με νίκη του Ολυμπιακού, αλλά και της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, τότε οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ελλάδας προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας στην 3η θέση τη «Μεγάλη Κυρία». Ομως, αν οι «Πειραιώτες» ηττηθούν από τη Μάλμε, αποχαιρετούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από τη 2η έως την 4η θέση του 1ου ομίλου.

Σίγουρα, ένα θετικό αποτέλεσμα θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», καθώς η συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, δημιούργησε σκεπτικισμό. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Μίτσελ, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως οι παίκτες του θα πάρουν τη νίκη: «Συμπληρώνω δύο χρόνια εδώ και ξέρετε πως παίζω πάντα για να κερδίσω. Εάν σχεδιάζει κάποιος ένα ματς για την ισοπαλία τότε θα χάσει. Ξέρουμε πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια δικαιολογία ότι έχουμε Ατλέτικο και Γιουβέντους αλλά κανείς δεν είπε πως είμαστε εκτός θεσμού. Εμείς θα πάρουμε τους 3 πόντους και μετά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο ματς. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρέωσή μας».

Ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτησή του σχετικά με την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του για το αποψινό ματς: «Ο,τι και να πει ο προπονητής στους παίκτες, όποια εμψύχωση και ότι κίνητρο και εάν δώσει, το γεγονός ότι φοράνε την φανέλα του Ολυμπιακού και το ότι μπορούν να βρεθούν στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, είναι το πιο μεγάλο κίνητρο. Εάν χρειαζόταν προπονητής για να τους δείξει το πόσο σημαντικό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δεν θα χρειαζόμασταν καν προπονητή να φτιάξει την ομάδα. Θα χρειαζόμασταν έναν μάγο».

Από την πλευρά του, ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ομάδα του θα ανταποκριθεί απόψε στις απαιτήσεις του αγώνα: «Μπορούμε και πρέπει να έχουμε διαφορετικό πρόσωπο από το πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε δείξει πολύ καλή απόδοση. Εχουμε κερδίσει ομάδες επιπέδου Γιουβέντους και Ατλέτικο».

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Μίτσελ ενδέχεται να έχει στο αρχικό σχήμα τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μασουακού, Εντινγκά, Μανιάτη, Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Μπενίτες. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μιλιβόγεβιτς (τραυματίστηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα επιστρέψει στη δράση σε περίπου 1,5 μήνα) και Ντουρμάζ.

«Σαν… πόλεμος»

Οσο για τον τεχνικό της Μάλμε, ο Αγκε Χαρέιντε είναι έτοιμος για πόλεμο: «Για εμάς είναι κάτι σαν… πόλεμος ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Εχουμε σκοπό να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση για το Γιουρόπα Λιγκ». Στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου αναμένονται περίπου 30.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και 400 Σουηδοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή