Κέρδισε χρόνο ο Ολυμπιακός

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαραίτητη ηρεμία για να αφοσιωθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις του, πρόσφερε στον Ολυμπιακό η νίκη επί της Μάλμε με 4-2 και η μετάταξη στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετά τις αποτυχίες με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά και μία καλή εμφάνιση στην τελευταία παράστασή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάφεραν και τα δύο, γεγονός που επιτρέπει στον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του να επιχειρήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, να ψαλιδίσουν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για την ακρίβεια, έως και τις 19 Φεβρουαρίου ξεχνάνε την Ευρώπη και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη Σούπερ Λίγκα. Τη Δευτέρα στις 14.00 θα διενεργηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών. Μάλιστα, στην κλήρωση θα μάθουν και τον πιθανό αντίπαλό τους στους «16», εφόσον ξεπεράσουν με επιτυχία το πρώτο εμπόδιο σε διπλούς αγώνες στις 19 και στις 26 Φεβρουαρίου. Τα ματς της φάσης των «16» είναι προγραμματισμένα για τις 12 και 19 Μαρτίου.

Εως το τέλος του 2014 η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να δώσει δύο εκτός έδρας αγώνες, με τον Λεβαδειακό και την Καλλονή, ενώ θα μεσολαβήσει η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Στόχος είναι η συγκομιδή εννέα βαθμών προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του ΠΑΟΚ που θα παίξει εντός με την Κέρκυρα και εκτός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό.

Παράλληλα δρομολογούνται εξελίξεις για την απόκτηση παικτών στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Στόχος των υπευθύνων των Πειραιωτών είναι η αγορά κεντρικού αμυντικού προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Αμπιντάλ που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Παράλληλα θα αναζητηθεί επιθετικός, ακραίος μέσος και ενδεχομένως ένας αμυντικός χαφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ιταλία (της ιστοσελίδας ilsussidiario), ο Ολυμπιακός θα επεκτείνει το συμβόλαιο του Αρτούρ Μασουακού έως το 2019 (λήγει το 2018) με αύξηση αποδοχών, ενώ αποκλείεται η παραχώρησή του τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. «Η Γιουβέντους μπορεί να αποφασίσει να ποντάρει δυνατά στον Γάλλο, αλλά δεν θα είναι εύκολο για τους "μπιανκονέρι" να αρπάξουν τον Μασουακού από τον Ολυμπιακό, που έχει στις τάξεις του ένα σημαντικό "κοσμηματάκι"», τονίζεται στο δημοσίευμα.

• Το ρεκόρ των 19 σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις που πέτυχαν οι παίκτες του χαιρέτισε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, μετά τη διά περιπάτου νίκη επί της βουλγαρικής Λουντογκόρετς προχθές στο Μπερναμπέου.

Αντιθέτως, άξια της μοίρας της θεωρεί τη Λίβερπουλ ο αρχηγός της, Στίβεν Τζέραρντ του οποίου το υπέροχο φάουλ-γκολ δεν ήταν αρκετό να χαρίσει στους Ρεντς τη νίκη πρόκριση επί της Βασιλείας. «Πήραμε εκείνο που αξίζαμε» είπε ο Αγγλος μέσος μετά το 1-1 στο Ανφιλντ, ενώ οι Ελβετοί επιχαίρουν για το τρίτο αγγλικό θύμα τους μετά τις Τσέλσι και Τότεναμ το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή