Τρίτος ο Παναθηναϊκός με… νέα ήττα

Τρίτος ο Παναθηναϊκός με… νέα ήττα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «φτωχή» συγκομιδή της μίας, μόλις, εκτός έδρας νίκης είναι ο βασικός προβληματισμός που μεταφέρει ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, μετά την ήττα (66-64) στο Μιλάνο από την Αρμάνι, ενώ εξασφάλισε μαθηματικά την τρίτη θέση του 3ου ομίλου. Η ιταλική ομάδα προκρίθηκε ως τέταρτη του ομίλου, καθώς είχε βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ πήρε ρεβάνς για τη συντριβή της στην Αθήνα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος από την εμφάνισή του κόντρα στη Φενέρ και να απόλεσε τη νίκη στις λεπτομέρειες, αλλά το γεγονός ότι επικράτησε μακριά από το ΟΑΚΑ μόνο της Τουρόφ στην α΄ φάση της Ευρωλίγκας, αναδεικνύει την αδυναμία του ακόμα και να «κλέψει» το αποτέλεσμα που θέλει και χρειάζεται.

Τα τρία τρίποντα του Μπλουμς στο τελευταίο πεντάλεπτο κράτησαν «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση της νίκης, ενώ ο Ράιτ με δύο εύστοχες βολές σημείωσε το 65-64 στο 1’40’’ (65-64), ο Μέλι ευστόχησε σε μια βολή στα 25’’ (66-64), αλλά ο Διαμαντίδης αστόχησε και στις δύο βολές στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου πριν από τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τα 21 λάθη που έκανε και παρά την υπεροπλία του στα ριμπάουντ (28-41) και την καλύτερη ευστοχία του σε βολές και τρίποντα, ήταν αναγκασμένος να «κυνηγά» στο σκορ, έστω και σε διαφορά που δεν ξεπέρασε τους 7 πόντους. Στα άλλα δύο παιχνίδια: Μπάγερν – Τουρόφ 95-89, Μπαρτσελόνα – Φενέρ 89-91.

ΑΡΜΑΝΙ: Ράγκλαντ 7 (1), Μπρουκς 6, Τζεντίλε 9, Τσερέλα 2, Μέλι 4 (1), Μίτσαμ, Κλέιζα 2, Τζέιμς 4, Χάκετ 21 (3), Σάμιουελς 8 (1), Μος 3 (1).

ΠΑΟ: Σλότερ 17 (3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 8, Μπατίστα 4, Μπλουμς 13 (4), Ράιτ 2.

• Η πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας «περνά» για τον Ολυμπιακό από το αποτέλεσμα του αγώνα του (21.45) με τον αδελφοποιημένο σύλλογο του Ερυθρού Αστέρα, στο ΣΕΦ, όπου για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο δεν αποκλείεται να εξαντληθούν τα εισιτήρια. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά υποδέχονται τους ομόχρωμους του Βελιγραδίου και η ελληνική ομάδα που είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα, μπορεί να τερματίσει πρώτη, ακόμα κι αν ηττηθεί με διαφορά μέχρι και τεσσάρων πόντων. Θα διατηρήσει καλύτερη ισοβαθμία, εφόσον στην τελευταία αγωνιστική, ο μεν Ολυμπιακός ηττηθεί από την Γκαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη και ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει στην έδρα του τη Λαμποράλ.

Αν ο Ολυμπιακός καταταγεί δεύτερος στον όμιλό του και με αναμενόμενη την κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Παναθηναϊκό, θα δημιουργηθεί συνύπαρξη των «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

«To παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τις σχέσεις των δύο ομάδων και των φιλάθλων τους, όπως συνέβη και στον πρώτο αγώνα. Δεν πρέπει, όμως, να παρασυρθούμε από αυτή τη φιλική ατμόσφαιρα. Είναι άλλο θέμα ποιες είναι οι σχέσεις των ομάδων και άλλο τι θα γίνει στο παρκέ. Χρειάζεται προσοχή, ηρεμία, συγκέντρωση και διάρκεια», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στην πρωινή προπόνηση θα κρίνει αν θα συμπεριληφθούν στη 12άδα ο Λοτζέσκι και ο Κατσίβελης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή