Πικρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Πικρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και στρέφει, πλέον, την προσοχή του εντός συνόρων, αφού γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2 στην Τούμπα από την Γκινγκάμπ. Η γαλλική ομάδα αιφνιδίασε και προηγήθηκε πολύ νωρίς, ενώ η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη δεν μπόρεσε ούτε χθες να σπάσει το αρνητικό σερί να μη «γυρίζει» αγώνες όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Το τελικό 1-2 είναι δίκαιο αποτέλεσμα γιατί η Γκινγκάμπ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε με προβλέψιμο τρόπο και μόνο με τον Κλάους Αθανασιάδη να βρει λύσεις για να πάρει την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε… στραβά για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Κίτρινη κάρτα για τον Αθανασιάδη για επικίνδυνο φάουλ στον Ζιρές στο 5’ και στο 7’ ήρθε η ψυχρολουσία στη μισογεμάτη Τούμπα. Ο Ζιρές εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μποβί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου, «γράφοντας» το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε μπλοκαρισμένος στο γήπεδο, οι Γάλλοι είχαν καλά τρεξίματα, αλλά με κάποιο τρόπο έπρεπε να έρθει η αντίδραση. Αυτό έγινε στο 22’ όταν σε γέμισμα του Αθανασιάδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Γιάκομπσεν και ο Μπλομ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Με το γκολ νούμερο 83 στη 200ή συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 29’ ο Περέιρα έστρωσε στον Ρατς, αλλά ο Ρουμάνος για ελάχιστα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Γκινγκάμπ δεν ήταν αμέτοχη στο παιχνίδι. Στο 32’ είχε δοκάρι όταν σουτ του Μαντάν κόντραρε στον Τζαβέλλα και ευτυχώς για τον «Δικέφαλο» δεν πέρασε τη γραμμή, ενώ και στο 40’ πάλι από φάουλ του Ζιρές, ο Μποβί πήρε την κεφαλιά χωρίς αυτή τη φορά να ευστοχήσει.

Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία. Ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε στο 52’ να προηγηθεί, όμως η κεφαλιά του Αθανασιάδη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν, οι εμπνεύσεις του Ελληνα τεχνικού από τον πάγκο (Μάρτενς, Παπαδόπουλος αντί Γκολάσα, Περέιρα) δεν απέδωσαν και μόνο μία φορά έγιναν οι Θεσσαλονικείς απειλητικοί, όταν στο 73’ σουτ του Αθανασιάδη (και πάλι) πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Λεσλ.

Η Γκινγκάμπ έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και «χτύπησε» με υποδειγματικό τρόπο στην κόντρα επίθεση με πολύ δυνατό σουτ του Μποβί έξω από τη μεγάλη περιοχή για το 1-2 στο 83’.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα για την υπόθεση πρόκριση καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε χρόνο ούτε δυνάμεις για την ολική ανατροπή, προκειμένου να φθάσει στους 32 της διοργάνωσης. «Παίξαμε καλά, αλλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις. Ηταν καλά κλεισμένοι, πιέσαμε, ανεβήκαμε πολύ ψηλά για το δεύτερο γκολ και τελικά το έβαλαν αυτοί. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο…» είπε μετά τον αγώνα ο Φάνης Τζανδάρης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Κάτσε (77’ Μαντούρο), Τσανδάρης, Γκολάσα (53’ Μάρτενς), Περέιρα (61’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Ανγκουά, Λεβέκ, Ματίς, Σανκαρέ, Γιαταμπαρέ (46’ Πιέ), Ζιρές (86’ Ντος Σάντος), Μποβέ, Μαντάν (75’ Κερμπράτ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή