Ο ΠΑΟ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ισοπαλία

Ο ΠΑΟ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ισοπαλία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστοχία και η εκνευριστική του… συνήθεια να πληρώνει ακριβά τα αμυντικά του λάθη, ήταν οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός απέτυχε να κλείσει με (την πρώτη του) νίκη την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το 1-1 με την Εστορίλ τον αφήνει τελευταίο στον όμιλο με μόλις 2 β. και δημιουργεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, αλλά το τελικό σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια. Πέρα από το γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια και ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για να κλειδώσει τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε και τη βοήθεια του Στιλ για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα πριν ισοφαρίσει ο Κλέμπερ στο 86΄, μετά το λάθος του Κουτρουμπή. Ο Αγγλος έκανε από μία εκπληκτική επέμβαση και στο 0-0 και στο 1-0 και στο 1-1, με την μπάλα να βρίσκει στην τελευταία φάση (89΄) και στο δοκάρι του.

Το γκολ του Καρέλη στο 51΄ μετά από υπέροχη ενέργεια του Ντίνα έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ, σε ένα ματς που πήρε τρελό ρυθμό μετά το 35΄. Μέχρι τότε δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα, με την καταρρακτώδη βροχή να «πνίγει» τα πάντα. Μετά την πρώτη μεγάλη επέμβαση του Στιλ στο τετ α τετ του Αρτούρο, ήταν σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί και να έκανε τον Παναθηναϊκό… Φεράρι. Η ελληνική ομάδα πάτησε γκάζι, βρήκε τρελό ρυθμό και είχε ένα μπαράζ χαμένων ευκαιριών για περισσότερα γκολ, με πιο χαρακτηριστικές τα δύο δοκάρια του Καρέλη στο 45΄ και το 60΄. Η αντικατάσταση του Ντίνα με τον Μπεργκ έκοψε τον Παναθηναϊκό στα δύο και έδωσε την ευκαιρία στην Εστορίλ να σώσει στο τέλος την παρτίδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ατζαγκούν (61΄ Πράνιτς), Δώνης, Καρέλης, Μπούι, Ρισβάνης, Ντίνας (67΄ Μπεργκ), Μπούρμπος (28΄ Τριανταφυλλόπουλος).

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (61΄ Κλέμπερ), Μάνο, Αντερσον, Καμπρέρα, Σεμπά, Κούκα (68΄ Μπαλμπόα), Ράφαελ, Μπρούνο, Μπαμπάνκο.

Χρ. Κοντος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή