Υπόθεση τριών χωρών οι «16»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τόσο μεγάλα ονόματα και στις δύο πλευρές της κλήρωσης, είναι βέβαιο ότι κάποια μεγάλα ζευγάρια, έως και «πρόωροι τελικοί», θα προκύψουν από την κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ που θα «μιλήσει» το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νιόν της Ελβετίας, ύστερα από μια φάση ομίλων χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά με πλούσιο θέαμα και πολλά ρεκόρ.

Στην πλευρά των ισχυρών στην κλήρωση των «16» μεθαύριο (1 μ.μ.) θα βρεθούν οι οκτώ νικήτριες των ομίλων, δηλαδή η κάτοχος Ρεάλ Μαδρίτης, η περυσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα από την Ισπανία, η Τσέλσι από την Αγγλία, η Μπάγερν και η Μπορούσια Ντόρτμουντ από τη Γερμανία, η Πόρτο από την Πορτογαλία και η Μονακό από το γαλλικό πρωτάθλημα. Οι ισχυροί θα έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες τους έχουν βρεθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ από το 2004 και μετά.

Στην κληρωτίδα των μη ισχυρών (κατά συνθήκη μόνο) βρίσκονται η Παρί Σεν Ζερμέν από τη Γαλλία, η Σαχτάρ από την Ουκρανία, η Γιουβέντους από την Ιταλία, η Βασιλεία από την Ελβετία, η Μάντσεστερ Σίτι και η Αρσεναλ από την Αγγλία και οι Σάλκε και Μπάγερ Λεβερκούζεν από τη Γερμανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη σερί σεζόν που προκρίνονται και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων, ενώ οι αποκλεισμοί των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Λίβερπουλ στέρησαν από Ισπανούς και Αγγλους αντίστοιχα την 100% επιτυχία. Η Ελλάδα θα είναι φέτος απούσα από τις «16».

Μπορεί να απουσιάζουν μεγάλα ονόματα, όπως οι Λίβερπουλ και Αγιαξ που απέτυχαν να προκριθούν, όμως επ’ ουδενί δεν έπεισαν ότι άξιζαν θέση στις «16» φέτος.

Συνεπώς, με τις πρωταθλήτριες Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας στην πλευρά των μη ισχυρών φαντάζει βέβαιο ότι κάποιοι από τους αγώνες νοκ άουτ που θα αναδειχθούν μεθαύριο θα είναι σκέτη… κόλαση.

Ερωτηθείς μάλιστα ο Ζοζέ Μουρίνιο για την πιθανότητα αναμέτρησης της ομάδας του, της Τσέλσι, με την Παρί Σεν Ζερμέν του Σουηδού στράικερ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε: «Γιατί όχι; Μου αρέσει να κολυμπώ με καρχαρίες, σε κλουβί! Το έκανα στη Γαλλική Πολυνησία. Δεν ήθελα να το κάνω, η γυναίκα και τα παιδιά μου με έσπρωξαν».

Οι πιθανότητες της Τσέλσι να αντιμετωπίσει την Παρί είναι αυξημένες καθώς είναι μόνο πέντε οι πιθανές αντίπαλοι των Λονδρέζων στη φάση των «16». Δεν μπορεί να κληρωθεί με άλλη ομάδα από την Αγγλία ούτε με τη Σάλκε, την οποία αντιμετώπισε ήδη στη φάση των ομίλων. Αντιστοίχως οι άλλες δύο εκπρόσωποι της Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ, έχουν 50% πιθανότητες η καθεμιά να κληρωθεί με ισπανική ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι μια αγγλο-ισπανική μονομαχία είναι παραπάνω κι από πιθανή.

Οι πρώτοι αγώνες του δεύτερου γύρου θα γίνουν στις 17/18 και 24/25 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 10/11 και 17/18 Μαρτίου.

Η παράδοση λέει ότι ποτέ η κάτοχος του τίτλου στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο της. Ωστόσο η Ρεάλ φαίνεται ικανή να σπάσει την παράδοση αυτή, αν και κάποιοι λένε ότι έχει φορμαριστεί σε λάθος σημείο της σεζόν. Οι άλλες τρεις πιθανότερες διεκδικήτριες φέτος, οι Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι μοιάζουν όλες ικανές για να πάρουν αυτές το στέμμα από τη «βασίλισσα», αλλά θα πρέπει να περιμένουμε έως τη φάση των προημιτελικών για να δούμε την αναμέτρηση μεταξύ κάποιων εκ των τεσσάρων επικρατέστερων.

Μακάρι να υπάρχει πάλι και κάποια έκπληξη όπως η περυσινή παρουσία της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό για να προσθέσει αλατοπίπερο και στη φετινή σεζόν ύστερα από μια μάλλον προβλέψιμη φάση των ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή