Πίσω από τις κάμερες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο διαφορές με το 2011

Υπάρχουν δύο ουσιώδεις διαφορές μεταξύ της άσκησης ποινικών διώξεων που έγιναν το 2011 από την εισαγγελέα Π. Παπανδρέου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων και αυτών που έγιναν πριν από δέκα ημέρες από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Στην πρώτη υπόθεση τα ονόματα των διωκόμενων δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε αντίθεση με την απαγόρευση που υπήρξε στη δεύτερη υπόθεση, παρότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους βρίσκονται σε καίριες θέσεις στο ποδόσφαιρο. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι το 2011 ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, ζήτησε το πόρισμα και άσκησε πειθαρχικές διώξεις, που οδήγησαν στην επιβολή ποινών. Οι σημερινοί διάδοχοί του δεν δείχνουν καμία τέτοια διάθεση.

ΜΠΛΟΥ.

Στάση αναμονής

Προβληματισμός και ετοιμότητα επικρατεί στον χώρο των ποδοσφαιρικών ενώσεων-μελών της ΕΠΟ μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε 16 πρόσωπα του ποδοσφαίρου, κάποια εκ των οποίων φέρεται να βρίσκονται στην ηγεσία της ομοσπονδίας. Εκτός από τις πρώτες σποραδικές αντιδράσεις, οι περισσότεροι περιμένουν να συγκληθεί το Δ.Σ. της ΕΠΟ μέσα στον Δεκέμβριο για να διαπιστώσουν πώς θα χειριστεί το θέμα η διοίκηση, που μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για την «επόμενη μέρα», αφού παρά τις διαψεύσεις, το ενδεχόμενο παραίτησης κάποιων προσώπων που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, αν και δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΜΠΛΟΥ.

Γλίτωσε ο Σόουζα

Εκτός από τον Ντιέγκο Σιμεόνε ένα ακόμη όνομα είχε ακουστεί τον Οκτώβριο του 2010 για τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ: αυτό του Πάολο Σόουζα που τώρα βρίσκεται στην Βασιλεία την οποία έχει οδηγήσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι τότε μίλαγαν για έναν ελπιδοφόρο τεχνικός με πολλές φιλοδοξίες. Στα υπέρ του ήταν και οι μικρές οικονομικές απαιτήσεις του. Η υπόθεση είχε φθάσει σε επίπεδο συμφωνίας, ωστόσο, χάλασε την τελευταία στιγμή. Οι αντιδράσεις του κόσμου για έναν προπονητή με άγνωστες σε αυτούς ικανότητες, τα άσχημα αποτελέσματα που είχε εκείνη την περίοδο ως τεχνικός της Λέστετ και το «πράσινο» παρελθόν του με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, έστρεψαν τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε άλλες λύσεις. Εκ του αποτελέσματος, τυχερός στάθηκε ο Σόουζα…

Στ. Δημ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή