Η Ντνίπρο στον δρόμο του Ολυμπιακού

Η Ντνίπρο στον δρόμο του Ολυμπιακού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βατή χαρακτηρίζεται η κλήρωση του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκουν στον δρόμο τους την ουκρανική Ντνίπρο, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Κίεβο στις 19 Φεβρουαρίου στις 20.00, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα μετά, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στις 22.05.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Απομένουν ακόμα δύο μήνες μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Θα συμβούν πολλά πράγματα μέχρι τότε. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, λοιπόν, αλλά όχι και να νομίζουμε πως θα κερδίσουμε εύκολα. Είναι μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και πρέπει σε όλα τα πράγματα να είμαστε προσεκτικοί», ήταν το σχόλιο του Μίτσελ για το πρώτο εμπόδιο της ομάδας του στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακτινογραφώντας την Ντνίπρο, ανέφερε: «Είναι μία ομάδα η οποία προκρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Αντιμετώπισε ομάδες όπως η Ιντερ και η Σεντ Ετιέν, την οποία κέρδισε την τελευταία αγωνιστική και κατάφερε να περάσει. Είναι μία δυνατή ομάδα. Ολες οι ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δυνατές».

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία, η Ντνίπρο δεν θα αγωνιστεί στην έδρα της στο Ντνιπροπετρόφσκ, αλλά στο Κίεβο: «Παίζουν τα τελευταία παιχνίδια τους στο Κίεβο. Εχουν φύγει από την έδρα τους. Υποθέτω αφού η UEFA επιτρέπει τα παιχνίδια να γίνουν εκεί, θα έχει εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους», ήταν το σχετικό σχόλιο του Ισπανού προπονητή.

Την περυσινή περίοδο, η Ντνίπρο τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα Ουκρανίας, πίσω από τη Σαχτάρ Ντονέτσκ. Συμμετείχε στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε με την Ιντερ, την Καραμπάγκ και τη Σεντ Ετιέν, παίρνοντας την πρόκριση για τους «32» της διοργάνωσης μαζί με την ιταλική ομάδα.

Στο περιθώριο της κλήρωσης που διενεργήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Βρέντζος, προανήγγειλε μεταγραφές: «Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε και στην επόμενη φάση. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί. Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή μας, ο οποίος έχει ένα σημαντικό ρόλο στις μετεγγραφές. Η ομάδα μας θα είναι καλύτερη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Σίγουρα έχουμε φιλοδοξίες για να προχωρήσουμε φέτος περισσότερο στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέν ανέφερε: «Η Ντνίπρο είναι μια ομάδα αρκετά καλή. Μένει να φανεί σε τι κατάσταση θα είναι επιθετικά. Παραμονεύουν εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι ακριβώς αγώνες που κρύβουν παγίδες, αλλά είναι στην ευχέρεια των παικτών μας να νικήσουν την Ντνίπρο και να συνεχίσουν στη διοργάνωση».

Επιμένουν για Αμπιντάλ

Στο μεταξύ, η έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα Equipe αποκάλυψε χθες πως ο Ερίκ Αμπιντάλ θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του. Εν συνεχεία αναμένεται να αναλάβει επιτελική θέση στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή