Ιντερπόλ για «εγκληματική οργάνωση» και νόμο

Ιντερπόλ για «εγκληματική οργάνωση» και νόμο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εβδομαδιαία επισκόπηση της Ιντερπόλ σχετικά με θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο αναφορές στην Ελλάδα. Η πρώτη αφορά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα. Η αναφορά της Ιντερπόλ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ είναι ένας εκ των 16 κατηγορουμένων, ενώ η πλειονότητα των υπολοίπων αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ.

Η δεύτερη αναφορά έχει να κάνει με τον υπό διαβούλευση αθλητικό νόμο που «στοχεύει στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της διαφθοράς και του “στησίματος” αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αλλά προκάλεσε την αντίδραση της FIFA και της UEFA oι οποίες προειδοποιούν με κυρώσεις λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. «Η επιστολή έρχεται στην επιφάνεια την ίδια στιγμή που η κρίση της διαφθοράς και του “στησίματος” παιχνιδιών φτάνει στο απροχώρητο για την ΕΠΟ, της οποίας οι αξιωματούχοι κατηγορούνται για ανάμειξη σε χειραγώγηση αναμετρήσεων. Με το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται σε απελπιστική ανάγκη για κάθαρση η οποία θα εμπεριέχει ποινικές διαδικασίες, η FIFA έχει το καθήκον της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου από την πολιτική, διασφαλίζοντας παράλληλα πως θα τεθούν σε εφαρμογή μέτρα για αποτελεσματική αντιμετώπιση του “στησίματος” αγώνων και της πάταξης της διαφθοράς», καταλήγει η Ιντερπόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή