Το Τσάμπιονς Λιγκ στην τελική ευθεία

Το Τσάμπιονς Λιγκ στην τελική ευθεία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμα ζευγάρια, αλλά και δύο αναμετρήσεις «φωτιά», ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φάση των «16», με την κληρωτίδα να φέρνει αντιπάλους τη Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι, όπως και πέρυσι, ενώ στην ίδια φάση θα αναμετρηθούν για δεύτερη σερί χρονιά και η Σάλκε με τη Ρεάλ, στις νοκ άουτ αναμετρήσεις του προσεχούς Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Πριν από την κλήρωση ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, είχε πει ότι θα προτιμούσε μια κλήρωση με την Παρί –μία εκ των ισχυροτέρων πιθανών αντιπάλων των Λονδρέζων– «διότι θα είναι εύκολο να μεταβούν εκεί οι οπαδοί μας».

«Η Σίτι είναι μια ομάδα που τη γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά», είπε με μια δόση υπερβολής ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Αντονι Θουμπιθαρέτα, ενώ ο ομόλογός του της Σίτι και πρώην παίκτης της Μπάρτσα, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, είπε ότι «έχουμε βελτιωθεί από την περυσινή σεζόν και διαθέτουμε πραγματική ποιότητα στην επίθεση».

Εκ μέρους της Ρεάλ ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την κλήρωση, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερη.

Στο μενού υπάρχει ακόμη το ζευγάρι του τελικού του 1997, της Γιουβέντους με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αν και οι δύο ομάδες απέχουν πολύ από τις ομάδες-φόβητρο της δεκαετίας του 1990. Κοινό στοιχείο των δύο συλλόγων ήταν ο Πορτογάλος άσος Πάουλο Σόουζα, που πέρασε από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Τώρα ο βετεράνος μέσος έχει οδηγήσει ως προπονητής τη Βασιλεία στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο.

Κοινό παρονομαστή έχει και το ζευγάρι της Αρσεναλ με τη Μονακό, αφού ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ είχε γίνει πρώτα γνωστός από την καριέρα του στο Πριγκιπάτο.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 17, 18 και 24, 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 10, 11 και 17, 18 Μαρτίου, στις έδρες των ομάδων που ήρθαν πρώτες στον όμιλό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή