Επείγουσα προσγείωση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο… αέρας στο μυαλό δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Αλλο να πιστεύεις στον εαυτό σου κι άλλο να νομίζεις πως είσαι κάτι πολύ περισσότερο, από αυτό που αξίζεις. Οπως και στο ατομικό επίπεδο, έτσι και στο συλλογικό, καλή η αισιοδοξία, αρκεί να μην αγγίζει τη… φαντασία.

Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο, στη χώρα μας. Και με παίκτες που χαρακτηρίστηκαν «Μέσι» και «Ρονάλντο», όπως και με ομάδες, των οποίων οι οπαδοί ζητούσαν ως αντιπάλους την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, για να τις… ταπεινώσουν.

Τα ίδια βιώσαμε, και βιώνουμε, τη φετινή περίοδο. Οταν ο Ολυμπιακός φιλοδωρούσε με τρία γκολ την πρωταθλήτρια Ισπανίας, ορισμένοι τον «έβλεπαν» ήδη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως και τον ΠΑΟΚ, που πορευόταν αήττητος στο Γιουρόπα. Τα αποτελέσματα γνωστά και δεν χρειάζεται σχολιασμός.

Η ίδια ατμόσφαιρα όμως επικράτησε και στον «Δικέφαλο» του Βορρά, έπειτα από τη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Για να έρθει η προσγείωση στην Ξάνθη. Οπως και η ίδια ατμόσφαιρα επικρατεί στους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά τις συνεχείς επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Πιστεύω πως όποιος μπορέσει και μαζέψει τον υπέρμετρο ενθουσιασμό, από οπαδούς και παίκτες, βάζοντας «κάτω το κεφάλι» και δουλεύοντας, θα έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα. Γιατί, στα λόγια και τα συνθήματα, ο τίτλος κατακτάται εύκολα. Κάποιοι τον είχαν ήδη απονείμει στον Ολυμπιακό, πριν ακόμη αρχίσει το πρωτάθλημα… και τώρα τρέχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή