Επιστροφή Μήτρογλου και γκρίνιας…

Επιστροφή Μήτρογλου και γκρίνιας…

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Δύσκολη, αλλά συνάμα πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Πανιωνίου με 2-0 χθες στο γήπεδο Καραϊσκάκη και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται απόψε στα Γιάννινα. Πρωταγωνιστής της νίκης των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, αρχικώς στο 36΄ με κοντινή κεφαλιά και στο 89΄ με μία εξαιρετική ενέργεια, αξιοποιώντας σέντρα του Ντοσεβί. «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να παίρνουμε πόντους. Ξέρω πως με πιστεύει ο προπονητής μου, όπως τον πιστεύω και εγώ. Κάνω αυτά που μου λέει και δικαιώνομαι» τόνισε ο διεθνής επιθετικός μετά το τέλος του αγώνα.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, άπαντες οι παίκτες των «Πειραιωτών» έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Αμπιντάλ, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Καραϊσκάκη. Θυμίζουμε πως αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει πως αποχωρεί από την ενεργό δράση. «Είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Φαίνεται η ποιότητά του και στην προπόνηση. Χάρηκα που έπαιξα μαζί του» υπογράμμισε ο Μήτρογλου.

Με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο αποχώρησε ο Μποτία (έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου) στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για διάστημα τεσσάρων έως πέντε εβδομάδων. Οπως διευκρίνισε ο Μίτσελ, έως τις 28 του μηνός θα πρέπει να έχει αποκτηθεί στόπερ, αφού με την αποχώρηση του Αμπιντάλ, ετοιμοπόλεμοι είναι μόνο οι Σιόβας και Αυλωνίτης.

Ο Πανιώνιος είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 84΄ με σουτ του Μασούρα. Την αποθέωση γνώρισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα από τους φίλους των πρωταθλητών. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, τιμήθηκε πριν από τη σέντρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (28΄ Σιόβας), Αμπιντάλ, Μασουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (87΄ Φορτούνης), Αφελάι (61΄ Ντοσεβί), Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Μπουμάλ, Μασούρας (84΄ Σμυρλής), Αργυρόπουλος (62΄ Ιμπαγάσα), Σιώπης (76΄ Μπούζας), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

• Ακόμη πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ βρέθηκε ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη του επί του Πλατανιά στο Αγρίνιο με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες και, τελικά, αρκέστηκαν στο γκολ του Μπεχαράνο από το 24΄, το οποίο τους χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Εναν βαθμό ψηλότερα από τον Παναιτωλικό βρίσκεται ο Ατρόμητος ο οποίος, επίσης, πήρε μία αγχώδη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό με 1-0, στο Περιστέρι. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο έπειτα από τρεις αγώνες και για να έρθει χρειάστηκε και η πολύτιμη συνδρομή του τερματοφύλακα Γκουρμπούνοφ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, πήραν το προβάδισμα στο 7΄ με τον Παπάζογλου και ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Στο 69΄ η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη για τους Βοιωτούς που έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζίτο. Οσο το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν, τόσο το άγχος κυρίευε τους Περιστεριώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει την επιπολαιότητά τους στο 90΄ και τις καθυστερήσεις, όταν ο Γκουρμπούνοφ με δύο σωτήριες επεμβάσεις, αρνήθηκε το γκολ στους Γεωργιάδη και Σοτούλο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή