Προχωράει ο Παναθηναϊκός για Λεωφόρο, παγίδες στην Ξάνθη

Προχωράει ο Παναθηναϊκός για Λεωφόρο, παγίδες στην Ξάνθη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έργα και όχι με λόγια είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός τις δυσκολίες του σχεδίου ανακατασκευής της Λεωφόρου.

Μετά την απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικυρώνει προηγούμενη απόφαση άλλου τμήματος του Ε.Σ για το «μπλοκάρισμα» της χρηματοδότησης του έργου με κονδύλια της Περιφέρειας ύψους 7 εκατ. ευρώ, η ΠΑΕ επανέλαβε ότι το έργο θα προχωρήσει όπως και να ’χει: «Ανεξάρτητα από την έγκριση ή μη του κονδυλίου της Περιφέρειας, τα βελτιωτικά έργα στη Λεωφόρο θα προχωρήσουν κανονικά.

Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο των εργασιών. Η ανάπλαση της ιστορικής μας έδρας αποτελεί προτεραιότητα για όλους στον Σύλλογο».

Η αρνητική απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό ότι η σύμβαση αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και παραβιάζει την αρχή της οικονομικότητας. Θεωρεί, δηλαδή, ότι είναι ασύμφορο να χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή ενός γηπέδου που, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, έχει «ζωή» μικρότερη από τρία χρόνια. Οι «πράσινοι» έχουν προσβάλλει νομικά το Προεδρικό Διάταγμα για τη Διπλή Ανάπλαση και περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ, ενώ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν εντός 15 ημερών αίτημα αναθεώρησης. Αν η απόφαση ισχύσει ως έχει, είναι πιθανόν να προκαλέσει νομικά προβλήματα και στη χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ με κονδύλια της Περιφέρειας.

Θέση πήρε και ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας «2mm»: «Νομίζω ότι τελικά θα λυθούν με τον τρόπο που θέλουμε οι εκκρεμότητες με την Περιφέρεια. Συναντήθηκα με την κ. Δούρου και ήταν πλήρως συνεργάσιμη και ανοιχτή στην προσπάθεια ανανέωσης της Λεωφόρου. Επίσης, ασχέτως της Περιφέρειας, εμείς από αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσουμε και μόνοι μας να ανακαινίζουμε και να μεγαλώνουμε τη Λεωφόρο, όπως μας επιτρέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι από τη Βουλή».

Ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε και στη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας έμφαση στην εισαγγελική έρευνα που επιχειρεί να καθαρίσει τον χώρο. Τόνισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους, άφησε ξανά αιχμές για τη διαιτησία και κάποια από τα πρόσωπα που στελεχώνουν την αθλητική δικαιοσύνη, τις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούνται, ενώ πρόσθεσε ότι «ζούμε έναν εφιάλτη στην Ελλάδα σ’ αυτά τα θέματα». Προανήγγειλε, επίσης, μεταγραφικές κινήσεις κυρίως για την ενίσχυση της άμυνας του Παναθηναϊκού, εφετινός και διαχρονικός στόχος του οποίου είναι, όπως είπε, η κατάκτηση τίτλων.

• Χωρίς τους ανέτοιμους Κουτρουμπή, Μπαϊράμι, Μπερίσα και τον Ατζαγκούν θα παίξει σήμερα (19.30) ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή