Οι μικροί ήρωες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παρουσιάζει μία άγρια ομορφιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Και όχι μόνο εκεί. Πέρα από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, άλλες επτά ομάδες διεκδικούν θέση που θα μπορεί να τις οδηγήσει στα πλέι οφ και στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Κανείς δεν φανταζόταν, στην αρχή της περιόδου, πως θα υπήρχε τέτοιος συναγωνισμός. Αφού από τα οικονομικά σχεδόν όλων των ομάδων, πλην του Oλυμπιακού, που είχε τα σίγουρα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ, οι υπόλοιπες δεν έδειχναν ικανές να παρουσιάσουν ανταγωνιστικά σύνολα. Οχι τόσο στις ενδεκάδες, αλλά στο βάθος του ρόστερ.

Αν όμως αυτά ισχύουν για τους τρεις πρωτοπόρους, και πιθανόν να μην εκπλήσσουν και πολλούς φιλάθλους, η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τις θεωρούμενες «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια απλώς συμπλήρωναν τον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα κάποιες, που διεκδικούν φέτος θέση στα πλέι οφ, πέρσι «πάλευαν» για τη σωτηρία τους.

Πολλοί θεωρούν πως είναι… άστρα που η λάμψη τους είναι παροδική και δεν θα διαρκέσει. Δεν θα συμφωνήσω μ’ αυτή την άποψη. Οχι πως έχουν φτάσει σε σημείο να διεκδικήσουν τον τίτλο. Γι’ αυτό τον στόχο, χρειάζεται εκτός από να… βαρύνει λίγο η φανέλα, θα πρέπει το όνομά τους να ακούγεται και πέρα από τους αγωνιστικούς χώρους. Ομως είναι γεγονός πως μία νίκη τους επί των «μεγάλων» δεν αποτελεί πλέον μεγάλη έκπληξη.

Ο Λεβαδειακός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, που πήρε ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έριξε τριάρα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Είναι μία σειρά αποτελεσμάτων που δίνουν τεράστιο ενδιαφέρον. Και μην μπείτε στη διαδικασία των συζητήσεων των καφενείων περί στοιχηματικών περιέργων. Οσο κι αν τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί πίσω από κάθε αποτέλεσμα να βλέπουμε «στήσιμο».

Απλώς πιστεύω πως αυτές οι ομάδες σχεδίασαν σωστά, δούλεψαν σκληρά και μαζεύουν τώρα τους καρπούς τους. Η ψαλίδα έχει κλείσει. Κάποιοι από τους παίκτες που ήρθαν με… φανφάρες στους «μεγάλους», δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ αυτοί που αποκτήθηκαν από τις «μικρές», αποδείχτηκαν λαχείο. Και επιπλέον, λόγω οικονομικών συνθηκών οι υπόλοιπες που επένδυσαν στους νεαρούς Ελληνες βλέπουν να αποδίδουν οι επιλογές τους.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως «ζαλίστηκε» στην κορυφή, δεν άντεξε και σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό, που πλησίασε στον ένα βαθμό. Το μόνο θετικό για τον «Δικέφαλο» του Βορρά είναι πως θα υποδεχτεί τους «ερυθρόλευκους» στον δεύτερο γύρο, στην Τούμπα. Θα έχει όμως έπειτα τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο τελευταίος που έχασε έδαφος στην Ξάνθη και βρίσκεται στους μείον πέντε βαθμούς από την κορυφή, ποντάρει στα δύο ντέρμπι στην έδρα του. Το ζητούμενο όμως για την ομάδα του Αναστασίου είναι με ποια βαθμολογική διαφορά θα τους αντιμετωπίσει. Μέχρι τότε έχει πολύ δρόμο ακόμα και τα… χαμηλά εμπόδια έχουν αποδειχθεί πολύ ψηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή