Το Παγκόσμιο Κύπελλο γύρισε… ιστοσελίδα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο γύρισε… ιστοσελίδα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρονιά που φεύγει προσδιορίζεται σαφέστατα από το Παγκόσμιο Κύπελλο ως προς την αθλητική δραστηριότητα. Ωστόσο, το Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε και μια παράμετρο πρωτοεμφανιζόμενη στα χρονικά των διοργανώσεων. Την εισαγωγή του Διαδικτύου σε αυτό και κατ’ επέκταση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως του Facebook και του Twitter που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην εν γένει επιτυχία της διοργάνωσης.

Πέραν της δημοφιλίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου που το κατατάσσει ως ένα από το πιο πολυσυζητημένα γεγονότα της χρονιάς ως προς τις αναρτήσεις στα δύο κοινωνικά δίκτυα, οι σχολιασμοί που έλαβαν χώρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι αναρτήσεις σε σχέση με τη δαγκωματιά του Λουίς Σουάρες στον Τζόρτζο Κιελίνι ήταν σαν να «δίκασαν» τον Ουρουγουανό πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου. Αντίστοιχα και ο σχολιασμός των διαιτητικών αποφάσεων στον εναρκτήριο αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία που προεξοφλούσε τη διαιτητική εύνοια της διοργανώτριας χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι, ακόμα και από τον τελικό της Αργεντινής με τη Γερμανία, ήταν η συντριπτική νίκη της Γερμανίας επί της Βραζιλίας με 7-1 με σχόλια χλευασμού, χαράς, απογοήτευσης και δυσπιστίας να ενώνονται στη νίκη των «ψυχρών» Γερμανών επί των «συναισθηματικών» Βραζιλιάνων. Η φωτογραφία του Βραζιλιάνου παππού μαζί με την εγγονή του, τεθλιμμένου, με ένα παχύ λευκό μουστάκι, κρατώντας ένα ομοίωμα του Κυπέλλου Ζιλ Ριμέ έκανε τον διαδικτυακό γύρο του κόσμου, περικλείοντας εξ ολοκλήρου τη φράση «αυτά είναι τα συναισθήματα που βγάζει το ποδόσφαιρο».

Συνολικά, σημειώθηκαν 672 εκατομμύρια tweets που αφορούσαν το Μουντιάλ της Βραζιλίας, εκ των οποίων 35,6 εκατ. αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια του Βραζιλία – Γερμανία. Ως πιο πολυσυζητημένο tweet, χαρακτηρίστηκε αυτό του Μάριο Μπαλοτέλι. Τη στιγμή που όλα ήταν ρευστά ως προς την πρόκριση ή τον αποκλεισμό της Αγγλίας και αφορούσαν ξεκάθαρα στη νίκη της Ιταλίας επί της Κόστα Ρίκα, ο Ιταλός επιθετικός έγραψε: «Αν κερδίσουμε την Κόστα Ρίκα, θέλω ένα φιλί –προφανώς στο μάγουλο- από τη βασίλισσα της Αγγλίας». Η φράση αυτή αναπαράχθηκε σχεδόν 173 χιλιάδες φορές από τους χρήστες του twitter.

Σε γενικό πλαίσιο, στην πρώτη θέση των συζητήσεων βρέθηκε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ακολουθούμενο από το Ice Bucket Challenge, το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Αγγλίας, την κρίση στη Γάζα, τον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς, την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Λουίς Φαν Χάαλ, την έξαρση του ιού Εμπολα, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρεάλ και τέλος, τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ολοκλήρωσαν τη δεκάδα των πιο δημοφιλών θεμάτων στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή