Κρίνεται η τύχη του προημιτελικού Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Κρίνεται η τύχη του προημιτελικού Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, θα κρίνει σήμερα την τύχη του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, καθώς θα επανεξεταστεί η ένσταση των «ερυθρολεύκων» που αφορά την είσοδο του ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, παρά την ποινή απαγόρευσης με την οποία είχε τιμωρηθεί. Η αποσαφήνιση της πρόσφατης απόφασης του ΑΣΕΑΔ, όπως ορθώς έγινε, έθεσε προ των ευθυνών του, τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας που θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του, μετά την επανεξέταση της ένστασης του Ολυμπιακού όπως όφειλε να πράξει από την πρώτη εξέταση του φύλλου αγώνος. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε πρόωρα και άστοχα την προηγούμενη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι ο προημιτελικός είχε κατακυρωθεί υπέρ του από το ΑΣΕΑΔ και ζητούσε τον ορισμό του ημιτελικού, ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, αντί του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» είχαν υποστηρίξει ότι ανέμεναν την τύχη της έφεσης που είχαν κάνει για την ποινή απαγόρευσης του Δ. Γιαννακόπουλου και είχε δικαίωμα να παρακολουθήσει τον κεκλεισμένων θυρών προημιτελικό.

Στον τελικό του Κυπέλλου έχει πάρει, ήδη, θέση ο Απόλλων που νίκησε στην έδρα της Νέας Κηφισιάς (73-75), με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό, Πατ Φιτζπάτρικ και η ομάδα της Πάτρας θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και 18 χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή του. Ο τεχνικός της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, Τομ Σχοινά, υποστηρίζοντας ότι στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, έγινε φάουλ στον Τσαλδάρη που δεν καταλογίσθηκε. Η αντίδρασή του καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος, ενώ συνολικά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, μέσω ανακοίνωσης, για την ΚΕΔ.

Παράλληλα, στο πρωτάθλημα που θα συνεχιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δεσπόζει το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ (27/12), ενώ ο ορισμός του αναβληθέντος αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού για τις 4 Ιανουαρίου, μετέθεσε την τέλεση της 12ης αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα (10-12/1).

Στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που δεν έπαιξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα (67-80), προπονήθηκε προχθές, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έχει αρχίσει θεραπεία και μέχρι την Παρασκευή θα κριθεί αν θα συμπεριληφθεί στη 12άδα, αν και επέστρεψε ο Ντε Μάρκους Νέλσον για τις επιλογές στη θέση του πλέι μέικερ. Στον Ολυμπιακό, προπονήσεις άρχισε ο Γιώργος Πρίντεζης και είναι πιθανό να προλάβει να παίξει στο ντέρμπι.

Η Ευρωλίγκα

Στην πρεμιέρα της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Μακάμπι (30/12) και οι επόμενοι αντίπαλοί του θα είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Αλμπα, η Γκαλατά, η Zαλγκίρις και ο Ερ. Αστέρας, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μάλαγα (2/1) και εν συνεχεία θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρμπαχτσε, τη Νίζνι, την Εφές και τη Λαμποράλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή