Σήμερα Δ.Σ. ΕΠΟ με σενάρια παραίτησης Σαρρή

Σήμερα Δ.Σ. ΕΠΟ με σενάρια παραίτησης Σαρρή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες σχετικά με ενδεχόμενη απόφαση του Γ. Σαρρή να παραιτηθεί στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ. Από το περιβάλλον του προέδρου της ομοσπονδίας ούτε επιβεβαίωναν, ούτε διέψευδαν τη φημολογία, παρατείνοντας την αβεβαιότητα. Το ίδιο συνέβαινε και με μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, τα οποία δεν ήταν κατηγορηματικά για τις προθέσεις του, αφού εμφανίζονταν να μην τις γνωρίζουν, ωστόσο έδιναν μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο της παραίτησης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει έρθει σε δύσκολη θέση για μια σειρά χειρισμών το τελευταίο διάστημα, κυρίως όμως λόγω της άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και άλλα σοβαρά αδικήματα, υπόθεση στην οποία φέρεται να είναι αναμεμειγμένος. Υπό το βάρος αυτής της εξέλιξης και με την πιθανή γνωστοποίηση των ονομάτων όσων κατηγορούνται, εκτιμάται ότι δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στην κορυφή της πυραμίδας της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας. Χθες το βράδυ υπήρξαν πολλές συναντήσεις προέδρων Ενώσεων και μελών του Δ.Σ. σχετικά με την «επόμενη μέρα» στην ΕΠΟ και ενόψει του σημερινού Δ.Σ.

Στο θέμα της εκταμίευσης της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου που έχει κολλήσει στην έλλειψη φορολογικής ενημερότητας της ΕΠΟ, γίνεται προσπάθεια από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ι. Ανδριανό, να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια και τα χρήματα να δοθούν απευθείας στις Ενώσεις. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη. Χθες έγινε γνωστή επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου προς τον βουλευτή του νομού Λ. Αυγενάκη και τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα με την οποία ζητείται «να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ούτως ώστε οι επιχορηγήσεις να δίδονται άμεσα στα ερασιτεχνικά Σωματεία».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και ζήτησε την επίσπευση της διερεύνησης όλων των ανοιχτών υποθέσεων του ποδοσφαίρου που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή