Σε προεκλογικούς ρυθμούς και η ΕΠΟ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς και η ΕΠΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 20ή ή η 21 Ιανουαρίου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, έπειτα από την παραίτηση του Γ. Σαρρή. Η απόφαση θα ληφθεί από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας που συνεδριάζει γι’ αυτό τον λόγο σήμερα.

Αρχικά, η πιθανότερη ημερομηνία αρχαιρεσιών ήταν η 24η Ιανουαρίου, όμως λόγω των πολιτικών εξελίξεων που οδήγησαν σε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, οι εκλογές στην ΕΠΟ αναμένεται να επισπευσθούν και να γίνουν καθημερινή, αφού λέγεται πως η παρούσα «κατάσταση» στην ομοσπονδία επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τον προεκλογικό χρόνο.

Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τη χηρεύουσα θέση, ο πρόεδρος της ΚΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης που αποτελεί «συνέχεια» του Σαρρή και στηρίζεται από τον ίδιο πόλο που στήριξε το 2012 τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΕΠΟ, αναμένεται ν’ ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις ώστε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ή λίγες ημέρες μετά, να δημοσιοποιηθούν επιστολές στήριξης στο πρόσωπό του από εκλέκτορες, ο αριθμός των οποίων θα είναι τέτοιος που θα αποθαρρύνει οποιοδήποτε άλλο να θέσει υποψηφιότητα.

Το πρόσωπο που φέρεται να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης, ο οποίος κάνει σειρά επαφών με προέδρους Ενώσεων αναζητώντας την υποστήριξή τους.

Οσον αφορά τον Γ. Λυσσαρίδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα, κάτι που αναμένεται να δημοσιοποιήσει με δήλωσή του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ρευστότητας ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου Γ. Παναγόπουλος που εκπροσωπεί τέσσερις αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και έχει προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας την έκπτωση των μελών του Δ.Σ., απευθύνθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αρ. Κορέα, που άσκησε τις ποινικές διώξεις για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη που έχει πλέον αναλάβει την υπόθεση, ζητώντας, για πέντε λόγους, την άρση του απορρήτου «των ονοματεπωνύμων των φυσικών προσώπων κατά των οποίων πρόσφατα ασκήσατε ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων με προεξέχον τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο».

Οι εθνικές εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν στην αναβολή της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25/1. Στον συνεταιρισμό θέλουν να αποφύγουν αυτή την εξέλιξη που σημαίνει περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και αποφάσισαν να προτείνουν στην αστυνομία η συγκεκριμένη αγωνιστική ημέρα να διεξαχθεί σε δύο δόσεις το Σάββατο 24/1 και τη Δευτέρα 26/1.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και εξαιτίας των δύο αναβολών που έγιναν έως τώρα (η μία με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Ι. Ανδριανού λόγω του θανάτου του φιλάθλου Κ. Κατσούλη στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός και η άλλη με απόφαση της ΕΠΟ λόγω της επίθεσης στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο), η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος θα τελειώσει στις 10 Μαΐου και τα πλέι οφ θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή