Εχασε έδαφος στα Γιάννενα ο ΠΑΟ

Εχασε έδαφος στα Γιάννενα ο ΠΑΟ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακροβατώντας για πολλή ώρα στην κόψη του ξυραφιού, ο Παναθηναϊκός φλέρταρε έντονα και με τη νίκη και με την ήττα στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ, για να κολλήσει τελικά στο στείρο κι άχαρο 0-0 που τον αφήνει 7 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και 6 από τον Ολυμπιακό. Η μεσημεριανή δεύτερη δόση ενός παιχνιδιού που διακόπηκε την Κυριακή στο 26΄ λόγω πυκνής ομίχλης, βρήκε τις δύο ομάδες να ξεκινούν διστακτικά σ’ ένα βαρύ γήπεδο παρότι οι συνθήκες ήταν καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ, αλλά να τελειώνουν με ένα φρενήρη ρυθμό που τους απέφερε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, σχεδόν όλες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελικά σπαρτάρησαν μόνο οι καρδιές και όχι τα δίχτυα. Ολες οι ευκαιρίες πήγαν χαμένες και απέμεινε το ξερό 0-0 να υποδηλώνει και στις δύο ομάδες ότι άργησαν πολύ να βάλουν μπρος τις μηχανές τους.

Την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα την είχε ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, όταν ο Καρέλης έδωσε έτοιμο γκολ στον Ατζαγκούν αλλά αυτός δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στην άδεια από τερματοφύλακα εστία. Η απάντηση του ΠΑΣ ήλθε με τον Κοροβέση στο 54΄, φάση που σηματοδότησε μια 20λεπτη κυριαρχία των γηπεδούχων, με πίεση αλλά χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. Η επιστράτευση του Μπεργκ δεν έλυσε τα επιθετικά προβλήματα των «πρασίνων». Μέχρι το 80΄ αδυνατούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και χρειάστηκε ο οίστρος του Καρέλη για να αποδειχθούν επικίνδυνοι.

Ο 23χρονος επιθετικός αποδείχθηκε μοιραίος για τον Παναθηναϊκό με τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησε στο 84΄, το 87΄ και το 93΄, ήταν όμως ο μόνος που απειλούσε όταν οι άλλοι «κρύβονταν». Τα Γιάννινα απάντησαν με δύο εξίσου μεγάλες ευκαιρίες με τον Ακόστα στο 85΄ και τον Τσάβες (δοκάρι) στο 88΄, για να αποκτήσει το ματς έναν τρομερό ρυθμό μετά το 80΄, όταν και οι δύο μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

«Ηταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο σ’ αυτό το γήπεδο. Στο β΄ ημίχρονο κάναμε και οι δύο ομάδες ευκαιρίες. Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα, καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες» δήλωσε λακωνικά ο Γιάννης Αναστασίου. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που μας έδωσε βοήθεια και χθες και σήμερα. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου γιατί δείξαμε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Κάναμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ευκαιρίες είχε και ο Παναθηναϊκός αλλά νομίζω ότι εμείς ήμασταν πιο κοντά στη νίκη» ήταν η απάντηση του Γιάννη Πετράκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τσάβες, Τσουκαλάς, Ακόστα (90΄ Γιάκος), Ιλιτς (80΄ Μανιάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85΄ Κλωναρίδης), Ντίνας (57΄ Μπεργκ), Ατζαγκούν (71΄ Δώνης), Καρέλης.

• Συγγνώμη ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος για τις φθορές που προκάλεσε την Κυριακή στο γήπεδο των Ιωαννίνων μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού, με την υπόσχεση ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές. Με αφορμή ένα σχόλιο που ακούστηκε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του Novasport FM, διαμαρτυρόμενος για προκατάληψη εναντίον του Παναθηναϊκού. «Δηλαδή εσείς εννοείται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κακή διαιτησία, στημένα παιχνίδια, κακουργηματικές έρευνες, δεν υπάρχουν συνομιλίες με κινέζικα τηλέφωνα μεταξύ του κ. Σαρρή και του κ. Μαρινάκη, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάθεται και να αποδέχεται αυτή την κατάσταση για να μην τον λένε γραφικό» τόνισε και επανέλαβε ότι θα μάχεται το σύστημα και θα καταγγέλλει τη διαφθορά. Εκανε νέα επίθεση κατά των Μποροβήλου και Σπάθα, άφησε ξανά αιχμές για τη διαιτησία διαχωρίζοντας τα ανθρώπινα από τα σκόπιμα λάθη, ενώ έκανε και την αυτοκριτική του: «Ανακατεύτηκα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πριν από 2-3 χρόνια. Δεν είχα καμία εμπειρία στην αρχή. Εκανα πολλά λάθη και θα κάνω και στη συνέχεια, αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή