Ανοιξε η πόρτα των προσωρινών κρατήσεων διαιτητών στην Κύπρο

Ανοιξε η πόρτα των προσωρινών κρατήσεων διαιτητών στην Κύπρο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή κράτηση τεσσάρων ημερών επιβλήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο της Κύπρου στο πρώην μέλος της επιτροπής διαιτησίας Μ. Σπύρου, ενώ σήμερα θα εκδοθεί απόφαση για τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Μ. Αργυρού. Αμφότεροι συνελήφθησαν προχθές έπειτα από όσα κατέθεσε ο εν ενεργεία διαιτητής Μ. Παναγής για κύκλωμα επηρεασμού διαιτητών με στόχο την αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, κατάχρηση εξουσίας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά. Οπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, υπάρχει γραπτή καταγγελία ότι ο ύποπτος Μ. Σπύρου, κατά το 2010-2011 που διατελούσε μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ, επιχείρησε σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις να πείσει διαιτητή να αλλοιώσει αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων της αρεσκείας του, με αντάλλαγμα την ανέλιξή του και τη θετική αξιολόγησή του, παρά τα όποια διαιτητικά λάθη. Ο ύποπτος αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ χθες προχώρησε σε γραπτή κατάθεση.

Η αστυνομία επισήμανε στο δικαστήριο πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής λήφθηκαν 15 καταθέσεις και ερευνήθηκαν τα γραφεία της ΚΟΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή