Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Ολυμπιακός

Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Ολυμπιακός

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ σταμάτησε η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την ήττα με 2-0 από την Ντνίπρο στην Ουκρανία αφού, χθες, στο Καραϊσκάκη παραχώρησαν ισοπαλία με 2-2 στην ουκρανική ομάδα. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κακών εμφανίσεων, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του αγώνα να υπάρξουν αποδοκιμασίες από τους φίλους της ομάδας.

Ο Βίτορ Περέιρα είχε ζητήσει από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να καταρρακώσουν την ψυχολογία των αντιπάλων τους. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε στο 14΄ όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μπόικο και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει. Στο 10΄ ο διεθνής επιθετικός είχε απολέσει μοναδική ευκαιρία, όταν από τη μικρή περιοχή σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας. Το ιδανικό ξεκίνημα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, αφού παρά την πίεση που άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι», δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν για δεύτερη φορά την Ντνίπρο. Αντίθετα, το κατάφεραν οι Ουκρανοί που για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των «Πειραιωτών». Στο 22΄, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Φεντέτσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ρομπέρτο απέκρουσε αλλά ο ίδιος παίκτης πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού τερματοφύλακα. Και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού αδράνησαν, μαρκάροντας από… μακριά τον σκόρερ. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Κονοπλιάνκα έχασε σπουδαία ευκαιρία να «παγώσει» ακόμη περισσότερο το Καραϊσκάκη, αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε ξανά την ομάδα και την κράτησε «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης.

Με το 1-1 ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί, αποστολή η οποία ήταν δύσκολη και έγινε σχεδόν ακατόρθωτη μετά την αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς στο 51΄ για σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Στα επόμενα 40 λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πάρουν έστω τη νίκη γοήτρου, αλλά η Ντνίπρο ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες να σκοράρει, αφού έβρισκε κενούς χώρους για αντεπιθέσεις, όπως στο 73΄ με τον Κάλινιτς. Προς στιγμήν, η ομάδα του Περέιρα φάνηκε πως θα πάρει τη νίκη που θα έδινε και βαθμούς στην Ελλάδα, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκεζ (το κέρδισε ο ίδιος) στο 91΄. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν ήδη αποπροσανατολισμένος από την πορεία του παιχνιδιού, μετά το γκολ του Φεντέτσκι και έπειτα από μία ακόμα στιγμή αδράνειας στην άμυνα δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης σχεδόν σε «νεκρό χρόνο». Ο Κάλινιτς βρήκε ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στους Σαντάνα και Σιόβα και ανενόχλητος προχώρησε μέχρι την περιοχή, ξεπέρασε με ευκολία τον Ρομπέρτο και πλάσαρε εύστοχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάι (65΄ Ντοσεβί), Ντουρμάζ (65΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ (84΄ Μπέζους), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους (77΄ Γκάμα), Ζοζούλια (62΄ Κάλινιτς).

• Το παιχνίδι υψηλού κινδύνου ανάμεσα στη Φέγενορντ και τη Ρόμα στην Ολλανδία διεκόπη στο 56΄ για περίπου είκοσι λεπτά λόγω ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Στο 38΄ είχε υπάρξει κι άλλη διακοπή λόγω ρατσιστικής επίθεσης στον Ζερβινιό της Ρόμα, ο οποίος δέχθηκε πλαστική μπανάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή