Οπως παλιά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημαντική διαπίστωση, εν όψει του αυριανού αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, είναι πως η Ενωση, στα «πέτρινά» της χρόνια δεν έχασε τον κόσμο της. Κι αυτό αποδεικνύει το πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ψυχολογικά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό της. Γιατί, ακόμα κι αν δεν προκριθεί, κανείς δεν θα κατηγορήσει παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Αντιθέτως, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αισθάνονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πως παίζουν σε… κινούμενη άμμο. Γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξουν ελαφρυντικά, σε περίπτωση αποκλεισμού. Γεγονός που δεν είναι ό, τι καλύτερο για την ψυχική τους ηρεμία.

Φυσικά, ο Περέιρα δεν πρόκειται αύριο να κατεβάσει «ενδεκάδα Κυπέλλου». Επομένως, τουλάχιστον θεωρητικά, η ζυγαριά από αγωνιστικής πλευράς γέρνει υπέρ των φιλοξενουμένων. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πείσει πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στα κρίσιμα παιχνίδια, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ντίνπρο δεν βρήκαν ρυθμό και έδειξαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν στην άμυνα.

Αν προστεθεί και το «θέλω» των παικτών του Δέλλα, αύριο αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Κι αυτό είναι ό,τι πιο ευχάριστο συμβαίνει στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο την τελευταία περίοδο.

Αρκεί ο κόσμος της ΑΕΚ να μην ξεφύγει από τα όρια. Και να αποδείξει πως όταν οι διοικήσεις θέλουν, μπορούν να διεξάγονται κρίσιμοι και σπουδαίοι αγώνες με κατάμεστες κερκίδες. Εξάλλου, το βιώνουμε αυτό στους ευρωπαϊκούς αγώνες των ομάδων μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή