Τσάμπιονς Λιγκ: Επεσε ηρωικά η Σάλκε στη Μαδρίτη

Τσάμπιονς Λιγκ: Επεσε ηρωικά η Σάλκε στη Μαδρίτη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε την πρόκριση για τους «8» στις λεπτομέρειες κόντρα στη Σάλκε, η οποία επικράτησε με 3-4 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Στο άλλο παιχνίδι, η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά της απέναντι στη Βασιλεία και επιβλήθηκε με 4-0.

Στη Μαδρίτη, η Σάλκε ήξερε πως χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα για να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα. Κατάφερε να το αγγίξει όταν προηγήθηκε πρώτα με τον Φουκς (20΄, 0-1) και ύστερα με τον Χούντελααρ (40΄, 1-2), αλλά ο Ρονάλντο ισάριθμες φορές επανέφερε τους Γερμανούς στην… τάξη με δύο κεφαλιές στο 25΄ για το 1-1 και στο 45΄ για το 2-2. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με αποδοκιμασίες από τους φίλους της Ρεάλ, αλλά το δεύτερο ξεκίνησε με επιφωνήματα θαυμασμού για το εξαιρετικό γκολ του Μπενζεμά στο 53΄ (3-2). Ωστόσο, τα άσπρα μαντίλια των φιλάθλων που δήλωναν την αγανάκτησή τους για τον Κάρλο Αντσελότι βγήκαν στη Μαδρίτη, αφού οι Γερμανοί άγγιξαν εκ νέου το θαύμα της πρόκρισης με γκολ των Σανέ (57΄) και Χούντελααρ (84΄). Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Σάλκε χρειαζόταν ένα γκολ, αλλά ο Κασίγιας έσωσε την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο (58΄ Μαρσέλο), Αρμπελόα (83΄ Νάτσο), Κεντίρα (58΄ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Ισκο, Κριστιάνο, Μπενζεμά.

ΣΑΛΚΕ: Βέλενροϊτερ, Χέβεντες, Φουκς, Νάστασιτς, Μάτιπ, Μέγιερ, Χέγκερ (57΄ Γκορέτσκα), Μπαρνέτα (81΄ Ουτσίντα), Νοϊστέντερ, Τσούπο-Μοτίνγκ (29΄ Σανέ), Χούντελααρ.

Στην Πορτογαλία, η Πόρτο έπρεπε να υπερασπιστεί το 1-1 του αγώνα της Ελβετίας και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα γκολ του Μπραχίμι (14΄), Ερέρα (47΄), Κασεμίρο (56΄) και Αμπουμπακάρ (76΄) αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα των γηπεδούχων.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο (22΄ Μάρτινς Ιντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Αλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (74΄ Ρουμπέν Νέβες), Εβάντρο (79΄ Κουαρέσμα), Ερέρα, Τέγιο, Αμπουμπακάρ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Σάμουελ, Σαρ (58΄ Εμπολό), Σάφαρι, Ζουφί, Φ. Φράι (63΄ Κακιτάνι), Ελνένι, Τζάκα, Στρέλερ, Γκάσι (77΄ Καλά), Γκονζάλες.

«Τιτανομαχία» στο Λονδίνο

Δύο από τις ακριβότερες ομάδες στην Ευρώπη, η Τσέλσι κι η Παρί Σεν Ζερμέν συγκρούονται απόψε στο Στάμφορντ Μπριτζ στην πιο σημαντική από τις δύο αποψινές ρεβάνς, καθώς στην άλλη η Μπάγερν είναι το ξεκάθαρο φαβορί έναντι της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Τσέλσι και Παρί έμειναν στο 1-1 στον πρώτο αγώνα στο Παρκ ντε Πρενς πριν από τρεις εβδομάδες, χαρίζοντας στους Λονδρέζους το πάνω χέρι εν όψει του αποψινού επαναληπτικού αγώνα. Ο γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι οι παίκτες του θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τη μνήμη των τριών Γάλλων αθλητών που βρήκαν τραγικό θάνατο προχθές σε σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή.

Στο Μόναχο η Μπάγερν φαντάζει ανίκητη, αλλά η Σαχτάρ έχει συνηθίσει να αγωνίζεται εκτός έδρας φέτος, αφού ακόμη και τα ματς στην έδρα της τα δίνει στο Λβιβ, 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το μπαρουτοκαπνισμένο Ντόνετσκ. Ο Ισπανός τεχνικός των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρδιόλα, φοβάται τυχόν εφησυχασμό της ομάδας του και τονίζει ότι «το ματς αυτό είναι τελικός για μας. Μόνο ένα πράγμα μετρά κι αυτό είναι η νίκη», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή