Τσάμπιονς Λιγκ: Kλήρωση των «8» με απούσα την Αγγλία

Τσάμπιονς Λιγκ: Kλήρωση των «8» με απούσα την Αγγλία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ισπανικές, δύο γαλλικές, μία ιταλική, μία γερμανική και μία πορτογαλική ομάδα μπαίνουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας, στην κληρωτίδα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου δεν υπάρχουν πια ούτε περιορισμοί, ούτε ισχυροί και ανίσχυροι. Ο,τι δείξουν τα μπαλάκια και μόνο.

Ετσι υπάρχει σχεδόν 30% πιθανότητα να δούμε ένα ακόμη ισπανικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας απολαύσει τον απόλυτο μαδριλένικο τελικό πέρυσι τον Μάιο. Οι άλλες πιθανές αντίπαλοι των Ισπανών είναι οι Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Γιουβέντους και Πόρτο, ενώ «λάμπουν» διά της απουσίας τους οι αγγλικές ομάδες, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυριαρχούσαν στον θεσμό.

Τα τελευταία εισιτήρια τα πήραν η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους προχθές, αλλά στο 1-0 της Μπάρτσα επί της Μάντσεστερ Σίτι πρωταγωνιστές δεν ήταν κάποιοι εκ των ακριβοπληρωμένων μέσων ή επιθετικών των δύο ομάδων, παρά οι δύο τερματοφύλακες. Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα εμπόδισε τη Σίτι να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης, αποκρούοντας το πέναλτι του Σέρχιο Αγουέρο, όμως ο πραγματικός ήρωας ήταν ο γκολκίπερ της Σίτι, ο Τζο Χαρτ, που είχε σχεδόν πάντα την απάντηση στο σφυροκόπημα των Καταλανών στην αγγλική εστία.

«Αποτελεί φαινόμενο», είπε ο άσος των «μπλαουγκράνα» Λιονέλ Μέσι για τον Αγγλο τερματοφύλακα, «απέκρουσε τα πάντα, και το μόνο που μπορούμε να είναι να τον συγχαρούμε», ενώ ακόμη και ο Τερ Στέγκεν απένειμε στον Χαρτ τα εύσημα.

Στη Γερμανία η Γιουβέντους πήρε 18 χρόνια μετά την εκδίκηση που ζητούσε από την Ντόρτμουντ για την ήττα της «Μεγάλης Κυρίας» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1997, κυρίως χάρη στον Κάρλος Τέβες, σκόρερ δύο τερμάτων προχθές, αλλά και εξαιτίας της μάλλον απογοητευτικής απόδοσης των Βεστφαλών που ηττήθηκαν με 3-0 εντός έδρας. Είχε δίκιο ο τεχνικός της «Γιούβε», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που είπε για τους Γερμανούς μετά τη ρεβάνς ότι «είχαν μόνο δύο ευκαιρίες σε δύο παιχνίδια και από τη μία από αυτές αποκόμισαν ένα τέρμα».

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα στερηθεί στον πρώτο αγώνα των «οκτώ» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού ο Σουηδός τιμωρήθηκε χθες με αποκλεισμό μόνο μιας αγωνιστικής για την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στον αγώνα του Στάμφορντ Μπριτζ. Ωστόσο, ο αμυντικός Σερζ Οριέ θα λείψει από τα τρία επόμενα ματς της Παρί, αφού τιμωρήθηκε για προσβολή διαιτητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή